Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Χαμός από τουρίστες, αλλά οι επαγγελματίες ψάχνουν πελάτες!

Μαγική εικόνα αποτελεί για την αγορά η εντυπωσιακή άνοδος των τουριστικών αφίξεων και εισπράξεων στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου, καθώς ο εμπορικός κόσμος και ειδικότερα, η εστίαση, τα καταλύματα και οι ιδιωτικές μεταφορές... ψάχνουν να βρουν πού βρίσκονται όλοι αυτοί οι επισκέπτες!

Σε πολλές περιπτώσεις, οι επαγγελματίες κάνουν λόγο για μειωμένα έσοδα ακόμη και κατά 40% σε σχέση με πέρυσι, ενώ τελευταία ελπίδα αποτελούν οι επόμενες 45 μέρες, δηλαδή έως τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Καλύτερη είναι η κατάσταση στην Κρήτη, ενώ η μεγάλη φωτιά στη Ρόδο έχει ήδη οδηγήσει στην καταστροφή δεκάδες επιχειρήσεις, οι οποίες όχι μόνο χάνουν τη φετινή σαιζόν, αλλά θα πρέπει να ξαναφτιάξουν τις επιχειρήσεις τους από την αρχή, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το 2024.

Αναμφίβολα, η ακρίβεια πλήττει όλες τις χώρες και είναι λογικό οι επισκέπτες που έρχονται στην Ελλάδα, να σκέφτονται διπλά και τριπλά να φάνε στην ταβέρνα ή να μετακινηθούν πέραν του πλαισίου των οργανωμένων γκρουπ στα οποία συμμετέχουν.

Εν ολίγοις, θα κλάψει πολύς κόσμος και η κυβέρνηση θα πανηγυρίζει για το... ρεκόρ της φετινής χρονιάς!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 350 φορές μεγαλύτερο φόρο με τα νέα τεκμήρια

Προ (νέας) εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων που ήδη ξεκίνησε. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι με τα νέα τεκμήρια (ελάχισ...

Φόρτωση άρθρων...