Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Χατζηδάκης: Δεν αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές στις επιχειρήσεις

Διέψευσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, τη φημολογία πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τονίζοντας πως στόχος είναι να μειωθούν μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής.

«Δεν υπάρχει αυτό το σενάριο και ο κ. Θεοχάρης το διευκρίνισε. Έχω δει τις δηλώσεις και νομίζω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα.

Η φοροδιαφυγή για μας είναι προτεραιότητα και θα έρθουν νόμοι για αυτά μέσω τεχνολογικών εφαρμογών. Επίσης, μελετάμε ένα νέο σύστημα φορολόγησης για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δεν σημαίνει πως θα αυξηθούν οι φόροι.

Στόχος μας είναι να τους ρίξουμε τους συντελεστές, μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, κι όχι να τους αυξήσουμε», ανέφερε ο υπουργός στον Alpha.

«Mελετάμε ένα νέο σύστημα δικαιότερης φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών». Και αυτό θα συμβεί, όπως σημείωσε, μέσα από την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, ώστε να γίνονται διασταυρώσεις. Επίσης σημείωσε ότι θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση και η δέσμευση με τις 10 παρεμβάσεις που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός (διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, υποχρεωτικά ηλεκτρονικά βιβλία μέσω myDATA, παρεμβάσεις Airbnb κ.λπ.).

Όλα τα παραπάνω θα έρθουν μέσα από έναν νέο φορολογικό νόμο που θα έρθει μέχρι το τέλος του έτους.

Σε ό,τι αφορά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε τουριστικό πακέτο, καφέ κ.α. ο υπουργός τόνισε ότι είναι ένα θέμα του προϋπολογισμού του 2024 και όπως τόνισε «θα σταθμίσουμε τα πράγματα το επόμενο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε ο Κώστης Χατζηδάκης.

Σχετικά με το προσχέδιο που θα κατατεθεί την Δευτέρα σημείωσε ότι θα καταγράφεται η πρόοδος της οικονομίας, όσο και η καλή εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Ο Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο γεγονός ότι δεν συνεχίζεται το μέτρο του Market Pass, σημείωσε ότι «η κυβέρνηση έρχεται και απαντάει με άλλους τρόπους, όπως η αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, οι 3ετίες στο ιδιωτικό τομέα με το ξεπάγωμα αυτών και τα αυξημένα επιδόματα για κάποιες άλλες κατηγορίες επιδομάτων».
Και κατέληξε, «εξαντλούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει από τον προϋπολογισμό και δεν χαρίζουμε το δικαίωμα της κοινωνικής ευαισθησίας σε κανέναν».

«Δεν είμαστε αλάθητοι»

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση του ALPHA ο υπουργός σχολίασε πως στην κυβέρνηση «δεν είμαστε αλάθητοι».

«Μείξη lifestyle με παλιά, φθαρμένα υλικά»

Σχολιάζοντας τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε λόγο για «μείξη lifestyle με παλιά, φθαρμένα υλικά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φ...

Ποιοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν 350 φορές μεγαλύτερο φόρο με τα νέα τεκμήρια

Προ (νέας) εκπλήξεως θα βρεθούν χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων που ήδη ξεκίνησε. Πολλοί θα διαπιστώσουν ότι με τα νέα τεκμήρια (ελάχισ...

Φόρτωση άρθρων...