Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Χριστουγεννιάτικος μποναμάς ύψους 600 ευρώ σε πάνω από 60.000 ενστόλους – Ποιους αφορά

Έκτακτο Δώρο Χριστουγέννων ύψους 600 ευρώ σε πάνω από 60.000 ενστόλους της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού θα δοθεί τον Δεκέμβριο με την μισθοδοσία Δεκεμβρίου. Αυτό εξήγγειλε τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Τρίπολη.

Ειδικότερα, στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ συγκαταλέγονται:

  • 55.000 ένστολοι υπάλληλοι που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ
  • 7.300 ένστολοι υπάλληλοι στο Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Όλοι θα λάβουν μισθό με καπέλο 600 ευρώ

Προς το παρόν εκτός μένουν όλοι οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων που δεν συμπεριελήφθησαν στην χθεσινή εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

«Είναι μια ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης της Πολιτεία», επισήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Καθιστούν σαφή την προσήλωση της κυβέρνησης σε μια διπλή επιδίωξη: την ίδια ώρα που αμύνεται σε δυσκολίες να μπορεί εφαρμόζει δεσμεύσεις της. Και ενώ εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης κοινωνίας κι οικονομίας να μην διακινδυνεύει την δημοσιονομική σταθερότητα Έτσι συνδυάσαμε τις αυξήσεις και ανάπτυξη».

Επιπλέον οδοιπορικά στους στρατιωτικούς θα καταβάλει το υπουργείο Άμυνας

Από εκεί και πέρα, στην καταβολή επιπλέον οδοιπορικών στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων προχωράει το υπουργείο Άμυνας. 

Όπως ανακοινώθηκε στο στρατιωτικό προσωπικό θα καταβληθούν επιπλέον οδοιπορικά έξι ημερών και στο πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων επιπλέον οδοιπορικά τεσσάρων ημέρων.

«Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου θα καταβληθούν επιπλέον οδοιπορικά έξοδα έξι (6) ημερών στο Στρατιωτικό Προσωπικό και τεσσάρων (4) ημερών στο Πολιτικό Προσωπικό στο πλαίσιο υπηρεσιακών κινήσεων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας.

Οι ανακοινώσεις αυτές του υπουργείου Άμυνας έρχονται μετά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για έκτακτο επίδομα το Δεκέμβριο 600 ευρώ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς υπαλλήλους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΑΑΔΕ: Πάνω από 15.000 φιάλες αλκοολούχων με παραποιημένες συσκευασίες δεσμεύτηκαν στο λιμάνι του Πειραιά

Τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ αφού εντόπισαν, δέσμευσαν αλκοολούχα ποτά σε παραποιημένες συσκευασίες στο λιμάνι του Πειραιά. Ο έλεγχος από την ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε κατόπιν ανάλ...

Φόρτωση άρθρων...