Δευτέρα
06 Μαΐου 2024

Eurostat: Υποχώρησε στο 9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Νοέμβριο

Οικονομία

Σε μονοψήφια επίπεδα, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, ανήλθε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα, ενώ μικρή αποκλιμάκωση παρατηρήθηκε και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, γεγονός το οποίο προσφέρει μια «αχτίδα φωτός» στην αντιμετώπιση του κύματος των ανατιμήσεων.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat, ο εναρμονισμένος ετήσιος δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 9,0% τον Νοέμβριο έναντι 9,5% τον Οκτώβριο. Σε μηνιαίο επίπεδο, παράλληλα, οι τιμές μειώθηκαν κατά 1,0%.

Είναι ενδεικτικό ότι ο ετήσιος πληθωρισμός διολίσθησε για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κάτω του ψυχολογικού ορίου του 10%, καθώς από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2022 βρισκόταν σταθερά σε διψήφια επίπεδα (10,5% – 11,6 – 11.3% - 11,2% - 12,1%).

Τα εν λόγω στοιχεία, σε κάθε περίπτωση, συνιστούν προαναγγελία των ανακοινώσεων της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), η οποία τις επόμενες ημέρες θα προχωρήσει στη δική της εκτίμηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) του Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συντάξεις: Αναδρομικά αναμένουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι - Οι δικαιούχοι

Εν αναμονή της απόφασης που θα εκδώσει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο την απόφαση σχετικά με το ζήτημα συνταγματικότητας ή μη για τις περικοπές των τριών δώρων – επιδομάτων (Χριστουγ...

Φόρτωση άρθρων...