Κυριακή
14 Ιουλίου 2024

Ζαχαράκη: Στη στήριξη των ευάλωτων τα έσοδα από την 3η φορολόγηση σε υπερκέρδη

«Κάθε μήνα το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενισχύει χιλιάδες οικογένειες, υπερήλικες κ.α., με επιδόματα ύψους 300 εκατ. ευρώ», είπε η υπουργός.

Οικονομία

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας στηρίζει κάθε μήνα, εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες και ευάλωτους συμπολίτες μας με μια σειρά από επιδόματα και παροχές, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ», τόνισε η Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή « Σαββατοκύριακο από τις 6» αναφορικά με την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων που θα κατευθυνθούν στην ενίσχυση κυρίως των συνταξιούχων οι οποίοι λόγω της προσωπικής διαφοράς δεν ωφελούνται από την προβλεπόμενη αύξηση των συντάξεων. 

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επισήμανε ότι είναι η τρίτη φορά που η κυβέρνηση κατευθύνει στη στήριξη των πλέον ευάλωτων, τα έσοδα που προκύπτουν από τη φορολόγηση υπερκερδών. 

«Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι η φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων θα πάει στους ευάλωτους συμπολίτες μας. Εδώ να θυμίσω ότι δεν είναι η πρώτη φορά αλλά η τρίτη, που η έκτακτη φορολογία  στρέφεται στους αδύναμους και τώρα συγκεκριμένα στους συνταξιούχους που έχουν ακόμη την προσωπική διαφορά» σημείωσε η Υπουργός. 

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «κάθε μήνα το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας διαθέτει ποσό 300 εκατ. ευρώ μέσω του ΟΠΕΚΑ για: 

  • το επίδομα παιδιού Α21,
  • το επίδομα ενοικίου και στέγασης,
  • το αυξημένο από 1ης 1ου 24 Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα,
  • το επίδομα σε ανασφάλιστους υπερήλικες

Η υπουργός, αναφέρθηκε στη στεγαστική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικά στα προγράμματα που υλοποιεί το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπως το «Σπίτι μου» και  το «Ανακαινίζω- Νοικιάζω». 

«Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» υλοποιείται εξαιρετικά καλά, και αυτή τη στιγμή έχουμε 6.546 εκταμιεύσεις δανείων ύψους 630,5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες ζευγάρια έχουν ήδη βρει το σπίτι τους με εκταμιευμένο το δάνειο τους και μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε φτάσει στα 9.500 ζευγάρια. Βεβαίως, υπάρχει και η δέσμευση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, να εξαντλήσουμε τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε τα 2 δις ευρώ για την επόμενη φάση του προγράμματος» ανέφερε η κυρία Σοφία Ζαχαράκη. 

Όσον αφορά στο πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» το οποίο σχεδιάστηκε για να αυξήσει το απόθεμα των σπιτιών προς ενοικίαση η υπουργός ανέφερε ότι «σχεδιάζουμε τις αλλαγές με αύξηση στην επιδότηση. Μελετάμε να φτάσει από το 40% στο 60% και να μπορέσουμε να δώσουμε μια ώθηση στο πρόγραμμα ώστε όσοι έχουν ένα κλειστό διαμέρισμα τα τελευταία 3 χρόνια να το ανακαινίσουν και να το δώσουν σε μακροχρόνια μίσθωση». 

Οι αιτήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο «Ανακαινίζω- Νοικιάζω» ανέρχονται σε 1.551 αιτήσεις εκ των οποίων έχουν εγκριθεί οι 841.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινωνικός τουρισμός: Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ

Την 1η Αυγούστου 2024 ξεκινά το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού για συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (πρώην ΟΑΕΕ) και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2025, καθώς από τις 15 Ιουλίου στις 0...

Φόρτωση άρθρων...