- Έχει περάσει περίπου ενάμισης χρόνος μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική και τη Βόρεια Εύβοια και η κρατική μηχανή έχει επιδείξει καθυστερημένα ανακλαστικά για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν οικονομικό, περιβαλλοντολογικό και κοινωνικό αντίκτυπο. Αυτό φάνηκε και από την εικόνα στο Τατόι με αφορμή την κηδεία του τέως βασιλιά που έσπευσαν άρον άρον να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, αλλά και από την κατάσταση που επικρατεί από την Λίμνη Ευβοίας και βορειότερα.  

- To κορόιδα κάνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκαλύψεις της γραμματέως Καλογρίτσα που προκάλεσαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα τεκτονικές αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό. Εκεί που στην Κουμουνδούρου άρχισαν να ελπίζουν για φθορά της Νέας Δημοκρατίας μετά τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο εξάμηνο, ήρθαν αυτά τα μαντάτα να θυμίσουν στην κοινή γνώμη τα έργα και ημέρες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Άντε μετά να πείσεις τους αναποφάσιστους να σε ψηφίσουν…

- Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται μέρα με τη μέρα έτοιμη για να δώσει την μεγάλη εκλογική μάχη την ερχόμενη άνοιξη. Οι λίστες των υποψηφίων βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε ήδη για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την εκλογική επιτροπή, το πρόγραμμα των περιοδειών είναι σχεδόν έτοιμο. Εκκρεμεί η επιλογή του προσώπου που θα αναλάβει την εκπροσώπηση του κόμματος στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα. Σ’ αυτή τη δύσκολη μάχη όλες οι λεπτομέρειες έχουν το δικό τους ειδικό βάρος.

- Τα πράγματα με την κηδεία του τέως βασιλιά κύλησαν ομαλά, ενώ αίσθηση προκάλεσε η σοβαρή και διακριτική στάση της οικογένειας του. Η Κυβέρνηση παρά την αρχική σκληρή τοποθέτηση, κράτησε τελικά τις ισορροπίες. Ακόμα και η παρουσία κάποιων γαλάζιων στο παρεκκλήσι δεν έβλαψε τη Νέα Δημοκρατία, αντίθετα ήρθε να απορροφήσει τους κραδασμούς. Αντίθετα, η Αριστερά και οι διάφοροι δημοσιολογούντες που την στηρίζουν διαχρονικά έδειξαν πως δεν μπόρεσαν ούτε σε μία ανθρώπινη στιγμή να ξεπεράσουν τον κακό τους εαυτό.

- Αβέβαιο είναι πότε τελικά θα καταφέρει η Σουηδία να περάσει και επισήμως την πόρτα του ΝΑΤΟ. Παρά το γεγονός ότι έσπευσε να υποβάλλει σχετικό αίτημα αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, εντούτοις η Τουρκία έχει στηλώσει τα πόδια, απαιτώντας εκ των προτέρων από τη Στοκχόλμη να καταδικάσει τρομοκράτες και άλλα πολλά. Στην πραγματικότητα το θέμα αυτό συνιστά ένα ακόμη εργαλείο στα χέρια του Ερντογάν για να εκβιάζει τη Δύση και να παίξει τα γεωπολιτικά του παιχνίδια.