Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ενισχύεται η Νέα Δημοκρατία στο ΕΛΚ, η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή και η αναζωπύρωση των εκλογικών σεναρίων

- Σημαντικές διεργασίες με έντονο ελληνικό ενδιαφέρον πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στο εσωτερικό του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει και του επικείμενου συνεδρίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Φαίνεται πως θα υπάρξουν καίριες αλλαγές στην ηγεσία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς σε μία κρίσιμη περίοδο. Η εξέλιξη ωστόσο που θα μας απασχολήσει περισσότερο είναι η επιλογή Έλληνα γενικού γραμματέα στη θέση του μέχρι σήμερα ισχυρού Ισπανού Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίζ. Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλο του σε θέματα Ε.Ε Θανάση Μπακόλα. Πρόσωπο με μεγάλη εμπειρία και την έξωθεν καλή μαρτυρία του οποίου η παρουσία θα ενισχύσει σημαντικά τη Νέα Δημοκρατία στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

- Μπορεί να πλησιάζει το καλοκαίρι και οι πάντες να μετρούν αντίστροφα μέχρι τα μπάνια του λαού, αλλά στην Αθήνα το πολιτικό κλίμα παραμένει θερμό, ενώ πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες εβδομάδες. Μία εξ’ αυτών αφορά στην Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών και σχετίζεται με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και βασικό ομιλητή τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Το event έχει προγραμματιστεί  για την Τετάρτη 1η Ιουνίου στις 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ η πρόσκληση φέρει την υπογραφή της Μαρουσιώτισσας Προέδρου της Οργάνωσης και επί σειρά ετών στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κας. Μαρίας Γιαννίρη.

-  Τα βέλη του προς το ίδιο του το κόμμα έστρεψε ο Νάσος Αθανασίου, προκαλώντας αμηχανία στην Κουμουνδούρου. Ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την απαράδεκτη διαδικασία της εκλογής προέδρου του κόμματος με έναν μόνο υποψήφιο και σε δημόσια παρέμβαση του στο Κανάλι της Βουλής είπε το αυτονόητο, ότι δηλαδή ήταν λάθος. Και είχε απόλυτο δίκιο, καθώς δεν μπορεί να είσαι Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και να προχωράς σε εσωκομματικές εκλογές για να αυτοαποθεωθείς ή για να διασφαλίσεις τη λαϊκή νομιμοποίηση ενόψει των δύσκολων ωρών που θα έρθουν μετά το βράδυ των εθνικών εκλογών.

- Ισχυρό είναι το ενδεχόμενο να στηθούν ειδικά δικαστήρια από την Ε.Ε. στο μέλλον για την αναζήτηση ευθυνών για όσους Ρώσους και Λευκορώσους διετέλεσαν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Ουκρανία. Σχετικό δε ψήφισμα εγκρίθηκε πριν από λίγες ώρες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο καλεί την Ε.Ε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα γι’ αυτό, ενώ οι ευρωβουλευτές ζητούν οι επίμαχες έρευνες και οι επακόλουθες διώξεις να ασκηθούν σε όλο το προσωπικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που εμπλέκονται σε ανάλογα κρούσματα.

- Μετά από την επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Αμερική, αναζωπυρώθηκαν τα σενάρια πρόωρων εκλογών, ενώ κάποιοι έσπευσαν να προβλέψουν ακόμη και ημερομηνίες περί τα τέλη του Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου. Ας κρατήσουν κάπως την ψυχραιμία τους. Δεν αποκλείουμε αυτό το σενάριο, αλλά πριν τελειώσει το καλοκαίρι μήπως και φτιάξει λίγο το κλίμα σε οικονομικό επίπεδο και πριν πάρουν στο Μαξίμου θετικές μετρήσεις που θα δίνουν προοπτική, δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, ανεξάρτητα από τι λένε και τι γράφουν οι σεναριογράφοι…

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεν βγαίνουν στη «σύνταξη» Φίλης και Σταθάκης

Η συμπερίληψη ιστορικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Φίλης και ο Γιώργος Σταθάκης, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς, αποτελεί δίκοπο μαχαίρι: και αυτό διότι από τη μία η ...

Φόρτωση άρθρων...