Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Γαλάζιες κινήσεις με άρωμα ΔΕΘ, σκληραίνει η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, προβληματισμός για τις τιμές στα ράφια

Front Lines

- Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στο κυβερνητικό στρατόπεδο για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η πολιτική συγκυρία για την Κυβέρνηση είναι ομολογουμένως γεμάτη προκλήσεις. με πολλά ανοιχτά μέτωπα και οι πολίτες περιμένουν από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναπτύξει το σχέδιο του για το φετινό χειμώνα, τον τελευταίο πριν στηθούν οι κάλπες μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να παίξει δυνατά το χαρτί της σταθερότητας, ενώ ήδη έχει υιοθετήσει το σύνθημα «η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω» που θα φορεθεί πολύ και κατά την προεκλογική περίοδο.                

- Φαίνεται πλέον σε καθημερινή βάση το σκληρό μπρα ντε φερ που εξελίσσεται μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Από τη μία η Χαριλάου Τρικούπη βρήκε την ευκαιρία με την υπόθεση των υποκλοπών  να σηκώσει τους τόνους της αντιπαράθεσης στα ύψη. Από την άλλη, στην Πειραιώς δεν χάνουν την ευκαιρία να εκθέτουν τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, με ποιο πρόσφατο παράδειγμα τη στάση του μουσουλμάνου βουλευτή απέναντι στο ψευδομουφτή της Ξάνθης. Το ρήγμα έχει βαθύνει και το ενδεχόμενο συνεργασίας μετά από τις εκλογές καθίσταται πλέον σενάριο επιστημονικής φαντασίας.                

- Με διαφορετικό τρόπο προσπαθούν τα κράτη μέλη της  Ε.Ε να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση. Ο χειμώνας καταφθάνει και άπαντες προετοιμάζονται, κάνοντας προσομοίωση ακόμα και σε ακραία σενάρια. Στην Ισπανία πάντως έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, γι’ αυτό και αποφάσισαν να κάνουν το βήμα μείωσης του ΦΠΑ στο φυσικού αερίου από το 21% στο 5%. Ας μην βιαστούν κάποιοι να βγάλουν συμπεράσματα και να κάνουν συγκρίσεις, γιατί η κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Η λύση σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι πανευρωπαϊκή.       

- Η καλοκαιρινή ραστώνη πέρασε και οι πολίτες επέστρεψαν στις καθημερινές τους συνήθειες. Όσοι έχουν μπει ήδη στα σούπερ μάρκετ, τους περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ο λογαριασμός, αφού πολλοί καταναλωτές για δύο σακούλες είδη, όχι πολυτελείας αλλά καθημερινά, χρειάζονται πλέον στην καλύτερη περίπτωση πενήντα ευρώ. Είναι λογικό αυτά να απασχολούν περισσότερο την κοινή γνώμη, όπως φάνηκε και από τις τελευταίες μετρήσεις.             

- Τελικά δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει θέσει θέμα αποζημιώσεων στην Γερμανία, λόγω των όσων συνέβησαν στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Στην Πολωνία έχουν προχωρήσει ήδη σε δημοσίευση έκθεσης που συνέταξε ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σχετικά με την εκτιμώμενη ζημιά που υπέστη η χώρα ως αποτέλεσμα της περιόδου 1939-1945. Μάλιστα οι συντάκτες της αφού έλαβαν υπόψη τους όλα τα δεδομένα, υπολόγισαν το ύψος των απωλειών που υπέστη η χώρα τους σε 6.220.609.000.000 ζλότι  που σημαίνει 1.532.170 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο Νίκαιας – Μεταφέρθηκε στο Τζάνειο

Ένα αποτρόπαιο περιστατικό σημειώθηκε στη Νίκαια όταν ένας δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο Τζάνειο για τις πρώτες βοήθειες. Όλα έγιναν...

Φόρτωση άρθρων...