Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ, άνω-κάτω η Ρωσία με την επιστράτευση, η Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο

- Έχουν κυριολεκτικά φαγωθεί οι Συριζαίοι με το θέμα των επισυνδέσεων και κάνουν τα πάντα για να το συντηρήσουν, κυρίως σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην αγωνιώδη προσπάθεια τους προφανώς και για να μειώσουν έστω και λίγο την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία, η οποία άνοιξε μετά από τη ΔΕΘ, προσπαθούν με χίλιους τρόπους να ταυτίσουν τη σημερινή Κυβέρνηση με αυταρχικά καθεστώτα όπως εκείνο του κ. Όρμπαν. Αμφιβάλλουμε αν αυτή είναι η σωστή στρατηγική, αλλά σε κάθε περίπτωση χρειάζεται να θυμούνται ότι αφενός η Ελλάδα δεν είναι Ουγγαρία, αφετέρου ότι ο Ούγγρος Πρωθυπουργός εκλέχτηκε πριν λίγους μήνες για τέταρτη φορά με περίπου 53%.            

- Αντιδρά ένα μεγάλο κομμάτι της ρωσικής κοινωνίας για τη διαδικασία της επιστράτευσης, καθώς φαίνεται πως δεν έχει πειστεί για την σκοπιμότητα του πολέμου. Την ίδια ώρα η αντεπίθεση και η ανακατάληψη εδαφών στην ανατολική Ουκρανία από το Κίεβο, δημιουργεί επιπρόσθετη πίεση στο καθεστώς της Μόσχας, που σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση του στο εσωτερικό. Στο στόχαστρο έχουν βρεθεί και δημοσιογράφοι που ασκούν κριτική και προσπαθούν να δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα της εισβολής στο γειτονικό κράτος.             

- Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως μεγάλα έργα υποδομών που κατασκευάζονται ή έχουν ήδη κατασκευαστεί, συνιστούν ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την Κυβέρνηση. Τόσο στην περιφέρεια, όσο και στο λεκανοπέδιο τα εργοτάξια έχουν πάρει φωτιά και αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των πολιτών την επόμενη μέρα. Μπορεί ως χώρα να αργήσαμε λίγο, αλλά το δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς. Το μετρό και το τραμ έφτασαν στον Πειραιά, οι επεκτάσεις στα δυτικά και νότια προάστια είναι στα σκαριά, ενώ ο μετροπόντικας πιάνει σύντομα δουλειά για τη νέα γραμμή 4. Στο μεταξύ, ο χρόνος για να μετατραπεί το μετρό στη Θεσσαλονίκη από μακέτα σε πραγματικότητα μετράει ήδη αντίστροφα.        

- Σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν οι μικροί πολιτικοί σχηματισμοί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Τα γνωστά δίδυμα πρόκειται να συγκρουστούν σκληρά μεταξύ τους για την εκλογική πίτα, καθώς πιστεύουν πως υπάρχει ένα ακροατήριο που δεν εκφράζεται από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία. Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη το σκηνικό πόλωσης που θα δημιουργηθεί τη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση, μάλλον δύσκολα θα καταφέρουν να φτάσουν στο στόχο τους που δεν είναι άλλος από την είσοδο στη Βουλή.         

- Το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, αλλά απασχολεί το τελευταίο διάστημα και την πολωνική κοινωνία που υπέφερε κι αυτή σε μεγάλο βαθμό κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Η Κυβέρνηση της Βαρσοβίας το έχει θέσει και επίσημα στο Βερολίνο, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επίσκεψη της Γερμανίδας ΥΠΕΞ στην Πολωνία. Πάντως οι Πράσινοι έχουν εκφραστεί θετικά σ΄αυτήν την προοπτική, μένει ωστόσο να φανεί με ποιο τρόπο μπορεί αυτή η μακροχρόνια εκκρεμότητα να λυθεί.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχθηκα γροθιές – Με έπιασε από τον λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

«Δεν έχω να απαντήσω στις φαντασίες του καθενός», τόνισε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, λίγο μετά την κατάθεσή του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔ...

Φόρτωση άρθρων...