Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Κάντε το όπως η Αυστρία, ο ανθεκτικός Κυριάκος και η αμφισβήτηση των δημοσκοπήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ

- Μία αποφασιστική και ριζοσπαστική κίνηση για την αποφυγή ενός νέου μεγάλου κύματος της πανδημίας έκανε η Αυστρία, επιβεβαιώνοντας τα χαρακτηριστικά μιας καλά οργανωμένης χώρας που βάζει τους πολίτες της σε πρώτο πλάνο. Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός από την 1η Απριλίου το κράτος θα παρέχει πέντε δωρεάν PCR τεστ και πέντε Rapid το μήνα σε κάθε άτομο, προκειμένου να ενισχύσει τους μηχανισμούς πρόληψης μέσα στην κοινωνία. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει εκεί, σε μία χώρα με περίπου τα ίδια πληθυσμιακά στοιχεία με την Ελλάδα, εδώ τα PCR συνεχίζουν να κοστίζουν αδικαιολόγητα ακριβά… στερώντας το δικαίωμα στη μεσαία τάξη και στα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα να τα χρησιμοποιούν συχνότερα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρό ανάχωμα απέναντι στις νέες μεταλλάξεις του Covid.

- Μπορεί ο κορωνοϊός να χτύπησε την πόρτα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά ο ίδιος δεν χάνει λεπτό στην άσκηση των καθηκόντων του. Από το σπίτι όπου παραμένει, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς του συνεργάτες και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου. Εξάλλου, η επικαιρότητα είναι πολύ βαριά, ενώ ο χρόνος για την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης κατά της ακρίβειας μετράει αντίστροφα. Μαθημένος στο εκτεταμένο ωράριο ο Πρωθυπουργός βρίσκεται απόλυτα προσηλωμένος στο κυβερνητικό έργο, ενώ το επιτελείο του ρίχνει ειδικό βάρος στα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Κυβέρνηση.

- Την τακτική απαξίωσης και αμφισβήτησης των δημοσκοπήσεων συνεχίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ, βλέποντας την ψαλίδα με τη Νέα Δημοκρατία να ανοίγει και εκείνη με το ΠΑΣΟΚ να κλείνει. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κορυφαία στελέχη του κόμματος επιτίθενται στις εταιρίες, δημιουργώντας μ’ αυτό τον τρόπο μια εικόνα ηττοπάθειας για την Αξιωματική Αντιπολίτευση. Αντί λοιπόν να τα βάζουν με τα νούμερα, ας κάνουν την αυτοκριτική τους και ας αλλάξουν τροπάριο, αν θέλουν να κάνουν μια αξιοπρεπή παρουσία στις εθνικές εκλογές.

- Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να διαβεβαιώνουν πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, αλλά ήδη στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος οι ενδιαφερόμενοι βουλευτές και πολιτευτές ετοιμάζονται με γοργά βήματα για παν ενδεχόμενο. Πληροφορίες της στήλης αναφέρουν πως ήδη στις εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν φτάσει παραγγελίες για μετρήσεις σε νομούς, ενώ πρόσωπα που ασχολούνται με την πολιτική επικοινωνία επιβεβαιώνουν την κινητικότητα. Μέρα με τη μέρα το πολιτικό σκηνικό παίρνει φωτιά.

-Το ευρωπαϊκό του προφίλ αναδεικνύει σε κάθε ευκαιρία και με στοχευμένες παρεμβάσεις ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Με μεγάλη εμπειρία στις Βρυξέλλες ο νέος ηγέτης της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα επιχειρεί να δώσει ένα σαφές στίγμα για την επόμενη μέρα στην Ε.Ε, διεκδικώντας για το κόμμα του τη θέση που του αρμόζει στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα αναφέρουν πως η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών βλέπει στο πρόσωπο του κ. Ανδρουλάκη το μοναδικό εκπρόσωπο του χώρου στην Ελλάδα, προς απογοήτευση του κ. Τσίπρα που ήλπιζε σε μία νέα πρόσκληση για τις εργασίες του κόμματος, έστω ως παρατηρητής.
 
- Δυστυχώς η απαράδεκτη εικόνα στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο με τα αραιά δρομολόγια των τρένων που απέχουν πολλές φορές και τα δέκα λεπτά το ένα από το άλλο, συνεχίζεται. Σε μία περίοδο που η χώρα παλεύει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα, όπως είναι η ακρίβεια και η καθημερινότητα, η πανδημία συνεχίζει να είναι παρούσα με τα κρούσματα να βρίσκονται σταθερά σε υψηλό αριθμό παρά την αύξηση των εμβολιασμών. Παρ’ όλα αυτά, οι εικόνες συνωστισμού στα ΜΜΜ συνεχίζονται με ότι αυτό σημαίνει για την διάδοση του ιού. Και σ’ αυτή την κατεύθυνση λειτουργούν αρνητικά οι χειρισμοί των αρμοδίων που δεν δείχνουν τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στο επιβατικό κοινό.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...