Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Κυβερνητική εγρήγορση για τις πυρκαγιές, βιάζονται να χάσουν στο ΣΥΡΙΖΑ, ο νέος κατώτατος μισθός ατού για τη Ν.Δ.

- Σε απόλυτη εγρήγορση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός ενόψει της φετινής καλοκαιρινής περιόδου και της αντιμετώπισης των ακραίων φυσικών φαινομένων και φυσικά των πυρκαγιών. Οι πρώτες μάλιστα έκαναν την εμφάνιση τους στην περιοχή της Αττικής και ήρθαν να θυμίσουν στους κυβερνώντες ότι πρέπει να αποτραπούν πάση θυσία οι περσινές εικόνες καταστροφής που πέρα από την ουσία θα είχαν τεράστιο πολιτικό κόστος για το κυβερνών κόμμα. Αναλυτές που βλέπουν τα πράγματα με όρους μέλλοντος, εκτιμούν πως στην περίπτωση που η Πολιτική Προστασία ανταποκριθεί με επιτυχία στις φετινές προκλήσεις, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό ακόμα και το timing των εθνικών εκλογών. Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη!

- Την ανιούσα συνεχίζει να παίρνει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με την Eurostat το μήνα Μάιο άγγιξε το 10,7%, επιβεβαιώνοντας όλους όσοι από την αρχή του πολέμου υποστήριξαν πως το σκηνικό αυτό θα συνεχιστεί για πολλούς μήνες. Είναι ένα φαινόμενο που αγγίζει την καθημερινότητα κάθε πολίτη, ενώ μέσα σ' αυτό το κλίμα διεθνώς καμία Κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει θαύματα! Η ενέργεια αλλά και τα νωπά τρόφιμα συνιστούν τους βασικούς λόγους για αυτή την εκτόξευση.

- Εκλογές το φθινόπωρο βλέπουν στο ΣΥΡΙΖΑ και ετοιμάζονται πυρετωδώς για να διαχειριστούν μια δύσκολη για αυτούς μάχη. Μπορεί η ηγεσία της Κουμουνδούρου να κραυγάζει εδώ και καιρό το παραδοσιακό σύνθημα κάθε αντιπολίτευσης «να φύγουν τώρα», γνωρίζουν όμως πως με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν και πολλές ελπίδες να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα για τους ίδιους να προετοιμαστούν για τη διαχείριση της επόμενης μέρας, όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα κληθεί να αντιμετωπίσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και εκείνους που θα βλέπουν το καράβι της εξουσίας να φεύγει για δεύτερη φορά με άλλο καπετάνιο!

- Δεν μπορούν να χωνέψουν με τίποτα την αύξηση του κατώτατου μισθού στο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις εναντίον του Πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας. Φαίνεται πως για πολλά χρόνια θεωρούσαν την κοινωνική πολιτική δικό τους μονοπώλιο και τώρα που η σημερινή Κυβέρνηση τους χαλάει τη σούπα αντιδρούν με σφοδρότητα. Το αστείο βέβαια είναι πως επιχειρούν να κάνουν το άσπρο-μαύρο υποβαθμίζοντας την επίμαχη κίνηση, αν και γνωρίζουν πολύ καλά πως σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για την πλειοψηφία της κοινωνίας, οποιαδήποτε στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος λειτουργεί ευεργετικά.

- Στο Ρότερνταμ χτυπά τα τελευταία εικοσιτετράωρα η καρδιά της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, όπου πραγματοποιείται το τακτικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Το παρών, όπως αναμενόταν, έδωσε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικεφαλής της πολυάριθμης γαλάζιας αποστολής, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών και άλλων κομματικών στελεχών από την Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν  και πολλές ξεχωριστές συζητήσεις για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Το ΕΛΚ υπό την ηγεσία του Μάνφρεντ Βέμπερ ευελπιστεί να ανοίξει ακόμα περισσότερο τους διαύλους επικοινωνίας με τους πολίτες, με στόχο στις ευρωεκλογές του 2024 να επιβεβαιώσει για ακόμη φορά την κυριαρχία του στο ευρωπαϊκό πολιτικό γίγνεσθαι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιώργος Τσίπρας: Σοκαριστική η αναφορά Κασσελάκη σε «θαύματα» - Δεν εξελέγη για να μεταλλαχθούμε

Την εικόνα της αναταραχής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη στο «θαύμα» κατά την βάπτισή του, επιβεβαίωσαν με τον πιο ηχηρό τρόπο οι σημερινές δηλώσ...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Φόρτωση άρθρων...