Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μπερδεμένη η κοινή γνώμη για την τέταρτη δόση του εμβολίου, προκαλεί διαρκώς η αλαζονική Τουρκία, πλήγμα για την Ευρώπη η παραίτηση Ντράγκι

- Μπερδεμένη παραμένει η κοινή γνώμη με το θέμα της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον Κορονοϊό, καθώς οι ειδικοί εμφανίζονται δημόσια με διαφορετικές προσεγγίσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια μεγάλη μερίδα να μην κλείνει ραντεβού, αναμένοντας τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια το Φθινόπωρο, ενώ άλλοι απλά το αγνοούν λόγω της χαλαρότητας του καλοκαιριού. Το ζήτημα όμως είναι πως όσοι εκφέρουν δημόσιο λόγο πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί, ενώ οι ενδιαφερόμενοι να δέχονται πληροφόρηση από ένα επίσημο κέντρο, προκειμένου να πάρουν τη σωστή απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία τους.             

- Ξεπερνά κάθε όριο αλαζονείας η σημερινή τουρκική Κυβέρνηση και μετά από τα μυθεύματα περί γαλάζιας πατρίδας στο Αιγαίο, έχει βάλει στο στόχαστρο της πλέον την Συρία. Μάλιστα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακολουθώντας τη σκληρή γραμμή ενός αυταρχικού καθεστώτος, δήλωσε πως η χώρα του δεν θα πάρει την άδεια κανενός για να πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή. Θυμίζει σε πολλά την προσέγγιση του κ. Πούτιν, αφού οι αναθεωρητές έχουν πράγματι κοινά χαρακτηριστικά!        

- Αν κάνουμε μία ψύχραιμη αποτίμηση των γεγονότων και μια σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια, μπορούμε να πούμε ότι μέχρι στιγμής ο κρατικός μηχανισμός τα έχει πάει καλύτερα στα μέτωπα των πυρκαγιών. Δεν γίνονται όλα τέλεια, αυτό εξάλλου είναι πολύ δύσκολο σε ακραίες συνθήκες, αλλά καταγράφηκε μια καλύτερη ετοιμότητα και ένας πιο αποτελεσματικός συντονισμός. Είναι απαραίτητο βέβαια εκτός από τη συλλογική, να αναλάβει ο καθένας και την προσωπική ευθύνη, κυρίως σε περιοχές όπου παρατηρούνται οικόπεδα τα οποία εν μέσω θέρους δεν έχουν καθαριστεί!             

- Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε σενάρια συνωμοσίας, αλλά τα όσα διαδραματίστηκαν τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα με τα πύρινα μέτωπα στην Πεντέλη μας βάζουν σε δεύτερες σκέψεις. Ρίχνοντας μια ενδελεχή ματιά στις τοποθετήσεις εμπειρογνωμόνων, μπορεί κανείς να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να ξεκίνησε η φωτιά ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία με απόσταση μεταξύ τους, χωρίς να συντρέχει κανένας ιδιαίτερος λόγος. Γίνεται σαφές πως στον τομέα της πρόληψης εκτός από τις μονάδες της πυροσβεστικής και της πολιτικής προστασίας  χρειάζονται να εμπλακούν και άλλοι ειδικοί τεχνοκράτες που θα αυξήσουν τα επίπεδα επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτροπής.             

- Αβέβαιο καθίσταται το πολιτικό μέλλον της γειτονικής Ιταλίας μετά από τη βόμβα μεγατόνων που έσκασε χθες και σχετίζεται με την παραίτηση του Πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν πως αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πλήγμα για την ίδια την Ευρώπη, καθώς ο κ. Ντράγκι ήταν από τους ηγέτες που λειτουργούσαν σταθεροποιητικά και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ακόμη περισσότερο στη συνολική προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναταράξεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.       

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Φόρτωση άρθρων...