Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

«Μυρίζει μπαρούτι» στη Βουλή, μηδενική ανοχή στην αισχροκέρδεια, το «γαλάζιο» στοίχημα στην Κρήτη

- Στη σημερινή σκληρή κόντρα μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στην Ολομέλεια της Βουλής εστιάζεται το ενδιαφέρον. Στη σκιά των εξελίξεων με το «Μάξιμο Σαράφη», με τη γραμματέα Καλογρίτσα, με τις υποκλοπές κτλ…, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συγκρουστούν σκληρά σε μία πρόβα τζενεράλε ενόψει της δύσκολης εκλογικής μάχης την Άνοιξη. Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι και το τοξικό κλίμα παραπέμπει σε άλλες σκληρές εποχές.            

- Ανεξάρτητα από τις εκλογικές σκοπιμότητες, το θέμα της ακρίβειας συνιστά το νούμερο ένα θέμα που χρήζει σοβαρότητας και υπευθυνότητας από τους αρμόδιους. Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ εκτινάσσονται στα ύψη με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ενώ οι καταναλωτές περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα. Οι έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας πρέπει να συνεχιστούν και να εντατικοποιηθούν, καθώς δεν θα έχει μόνο πολιτικό όφελος για εκείνους που τους διενεργούν, αλλά τεράστιο κοινωνικό αντίκτυπο για όσους τα βγάζουν δύσκολα πέρα.       

- Οι κυβερνώντες στην Τουρκία το έχουν χάσει τελείως, καθώς όπως διαβάζουμε στις ιστοσελίδες της γείτονος ετοιμάζουν μουσείο αφιερωμένο στον Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι εκλογές στη γείτονα πλησιάζουν, ίσως οι συνεργάτες του Σουλτάνου βλέπουν μπροστά τους την ήττα και σπεύδουν να αφήσουν κάτι δικό τους πίσω που θα θυμίζει την εικοσαετή πορεία του στην Προεδρία. Πάντως ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης εκεί ανυπομονεί για να γίνει η μετάβαση σε μία νέα δημοκρατικότερη περίοδο για την Τουρκία.       

- Η Νέα Δημοκρατία δίνει μεγάλη έμφαση και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης ενόψει των εθνικών εκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρπάζει όλες τις ευκαιρίες για να επισκέπτεται το νησί, τον τόπο καταγωγής της οικογένειας του. Λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή κεντροαριστερή κουλτούρα των Κρητικών, αλλά και την παρουσία Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι η Κρήτη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβερνητική παράταξη.     

- Αν ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας να ανεβάσει την αξιοπιστία του στο εκλογικό ακροατήριο θα έπρεπε να είχε την πολιτική γενναιότητα να ζητήσει δύο φορές συγνώμη. Μία για τη Novartis και τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη δική του περίοδο εις βάρος πολιτικών αντιπάλων και μία για την υπόθεση της Μαρίας στον Έβρο. Αντίθετα τα στελέχη του συνεχίζουν να κάνουν το μαύρο άσπρο, γι’ αυτό και ένα σκεπτόμενο κομμάτι της κοινωνίας τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...