- Θετικά υποδέχθηκαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης την πρόσφατη επίσκεψη του Καγκελάριου Σολτς στην Αθήνα. Στάθηκαν δε σε δύο σημαντικά σημεία. Το πρώτο αφορά στη σαφή τοποθέτηση του Γερμανού ηγέτη κατά των απειλών της Τουρκίας προς τη χώρα μας, ενώ το δεύτερο σημείο που έχει ιδιαίτερη αξία στην παρούσα φάση είναι ο ρόλος που μπορεί να παίξει η Ελλάδα στην αυτονομία της Ευρώπης στο ενεργειακό. Οι εποχές που η χώρα μας αποτελούσε αρνητική είδηση έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.    

- Παραθέτουμε ένα απόσπασμα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για την 28η Οκτωβρίου που συμφωνούμε απόλυτα. «Ο ελληνικός λαός διαψεύδοντας τις προβλέψεις έβαλε φρένο στα σχέδια των φασιστικών και ναζιστικών δυνάμεων του Άξονα, συμβάλλοντας με την ουσιαστική συνδρομή του στην ήττα τους». Σ΄ αυτό βέβαια πρέπει να προσθέσουμε πως ο ελληνικός λαός ακολούθησε το «όχι» του Ιωάννη Μεταξά, που είτε εγκαθίδρυσε ένα φασιστικού τύπου καθεστώς είτε όχι, ήταν εκείνος που έδωσε με τη στάση του το εναρκτήριο λάκτισμα για το μεγάλο αγώνα.        

- Διαβάζουμε για διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν στη δημοσιογραφική πιάτσα και αφορούν πιθανές υποψηφιότητες γαλάζιων στελεχών που διατηρούν σήμερα θέσεις ευθύνης. Και αυτό που έρχεται στο μυαλό του καθενός είναι ότι σε μία δύσκολη μάχη που η αυτοδυναμία θα κριθεί ουσιαστικά από εδώ και στο εξής, δεν χωρούν προσωπικές στρατηγικές. Γι’ αυτό όποιος θέλει να είναι υποψήφιος είτε στις εθνικές είτε στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές, παραιτείται και τρέχει για την ψήφο των πολιτών. Τόσο απλά είναι τα πράγματα…  

- Σε περιδίνηση βρίσκεται το συντηρητικό κόμμα στη Βρετανία μετά από τα όσα ακολούθησαν πρώτα του Brexit και δεύτερον μετά τις απανωτές παραιτήσεις Πρωθυπουργών. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και καταδεικνύει την πολιτική αστάθεια αφενός, αφετέρου το γεγονός ότι οι οπαδοί της απομόνωσης της Βρετανίας πληρώνουν τώρα το τίμημα. Κατόπιν τούτων πως να μην είναι στο +30% οι Εργατικοί στις πρόσφατες μετρήσεις.

- «Δεν είναι Γιάννης αλλά Γιαννάκης». Αυτή τη φράση μας θυμίζει η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στη Γερμανία να παραχωρήσει τελικά όχι το 35%, αλλά το 24,9 % του λιμανιού του Αμβούργου στην Cosco. Φαίνεται τελικά ότι οι Κινέζοι με τους χειρισμούς τους κατάφεραν και έπεισαν τους διοικούντες, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προήλθαν κατά κύριο λόγο από την κεντροδεξιά αντιπολίτευση. Παρά την απόφαση, εκτιμούμε πως το θέμα αυτό θα απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τη γερμανική πολιτική σκηνή, ίσως και μέχρι τις επόμενες Εθνικές Εκλογές.