Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Ελλάδα για το καλοκαίρι, χαμόγελα αισιοδοξίας φέρνουν οι προβλέψεις της Κομισιόν, συνεχίζει τη στρατηγική πόλωσης ο Σύριζα

Front Lines

- Αίσθηση προκάλεσαν τα στοιχεία της Eurostat που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κίνηση των αεροδρομίων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Την ώρα που οι πτήσεις παντού στην Ε.Ε παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 16% μεσοσταθμικά, στην Ελλάδα καταγράφεται μικρή αύξηση, ενώ αποτελεί τη μόνη χώρα που διατηρεί θετικό πρόσημο σε σχέση με το 2019 της κανονικότητας. Πρόκειται για ένα ενδεικτικό στοιχείο που συνιστά ανάμεσα σε άλλα και ψήφο εμπιστοσύνης για τη χώρα μας, σε ένα καλοκαίρι που η κοινή γνώμη σε όλα τα κράτη-μέλη υποφέρει από τις αναταράξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.       

- Δεν κρατιούνται με τίποτα οι Συριζαίοι και θέλουν πάση θυσία να δηλητηριάζουν το πολιτικό σκηνικό με εκφράσεις πεζοδρομίου, για να χτυπήσουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Βερναρδάκη, ο οποίος μετά από την γενική κατακραυγή, πήρε πίσω τον χαρακτηρισμό «Πισπιρίγκου» για την Νίκη Κεραμέως. Αλλά δεν κρατήθηκε πολύ και επέστρεψε.... αποκαλώντας την σύγχρονη Μήδεια της Παιδείας. Είναι σίγουρο ότι οι τύποι δεν αλλάζουν με τίποτα….

- Ικανοποίηση και αισιοδοξία για το μέλλον προκάλεσε η ανακοίνωση της Κομισιόν σχετικά με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη το 2022. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία αυτή θα φτάσει στη χώρα μας το 4%, μια παράμετρος που δίνει ώθηση στην Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες αναταράξεις με πιο αποτελεσματικό τρόπο. Η αναθεώρηση προς τα πάνω συνιστά για την Ελλάδα και μια αναγνώριση της πολιτικής της μέσα σε δύσκολες συνθήκες, η οποία κατέγραψε υψηλά ποσοστά ανθεκτικότητας.       
- Είναι σαφές πως ο Σύριζα συνεχίζει να ποντάρει στην πόλωση, επιλέγοντας τον κρίσιμο χώρο της Παιδείας για την επαναστατική του γυμναστική. Οι πρόσφατες αλλαγές που προώθησε η Κυβέρνηση για τα ΑΕΙ, αποτελούν κόκκινο πανί για τους ινστρούχτορες της Κουμουνδούρου που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στο χώρο του ελληνικού πανεπιστημίου! Όλα δε δείχνουν πως από το Σεπτέμβρη, η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κόσμων θα μεταφερθεί στα αμφιθέατρα και τις σχολές.      

- Δυστυχώς συνεχίζονται οι απαράδεκτοι βανδαλισμοί στην Αγία Σοφιά στην Κωνσταντινούπολη, με τις τουρκικές αρχές να εξακολουθούν να σφυρίζουν αδιάφορα, μπροστά στην άνευ προηγουμένου κακοποίηση ενός μνημείου παγκόσμιας ιστορικής κληρονομιάς. Σχετικά ρεπορτάζ από τη γειτονική χώρα κατέδειξαν νέες ζημιές, με τους βάνδαλους να αφαιρούν διάκοσμο από την αυτοκρατορική πύλη. Η αδιαφορία του καθεστώτος Ερντογάν μπροστά σ’ αυτή την καταστροφή είναι προκλητική και απαράδεκτη, ενώ τουρκικό κανάλι που ανέδειξε το θέμα, έκανε λόγο για καταστροφές από αμόρφωτους!!         

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σε κουβανέζικο μπαρ στου Ψυρρή με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης

Μια χαλαρή έξοδο για ποτό μαζί με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκανε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Στην εκδήλωση στον Ελληνικό Κόσμο, όπο...

Φόρτωση άρθρων...