Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Οι ευσεβείς πόθοι της Αριστεράς, η πανευρωπαϊκή ανησυχία για τον κορωνοϊό και οι επιτήδειοι που εκθέτουν την Ελλάδα

Front Lines

- Διαβάσαμε στο κύριο άρθρο της Αυγής πως η σημερινή Κυβέρνηση έχει τελειώσει και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι ακριβώς εννοούν οι ποιητές. Χάνει μήπως την πλειοψηφία ή η Νέα Δημοκρατία θα έρθει δεύτερη τις επόμενες εκλογές; Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τίποτα από τα δύο δεν προκύπτει. Αντιθέτως και παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μεν μια σταθερότητα στα ποσοστά του, αλλά καμία δυναμική δε που θα του επέτρεπε να πανηγυρίσει για το άνοιγμα της κάλπης. Αυτά για να ξέρουμε τι λέμε…

- Αλλά το κλίμα αυτό δεν το καλλιεργούν μόνο τα στελέχη του κόμματος ή τα φίλα προσκείμενα μέσα, αλλά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας που δείχνει να βιάζεται για να γνωρίσει μια νέα ήττα. Αλλιώς δεν εξηγείται η αγωνία του για να έρθει η ώρα της προκήρυξης των εκλογών, έστω και πρόωρα.  Αντί λοιπόν να σηκώνει τους τόνους, ας ασχοληθεί καλύτερα με τα του πολιτικού του οίκου, μήπως και καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά του και αποφύγει την επομένη των εκλογών τις γκρίνιες της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Πράγμα λιγάκι δύσκολο…

-  Ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη έχει προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τις τελευταίες μέρες, καθώς οι δείκτες έχουν πάρει την ανιούσα εν μέσω καλοκαιριού. Οι ειδικοί επιστήμονες τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Γερμανία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες εβδομάδες, όπου αναμένεται έξαρση λόγω των νέων παραλλαγών του Covid. Πριν να είναι ήδη αργά, καλό είναι και το Κράτος και ο καθένας από εμάς ξεχωριστά να λάβει τα μέτρα του και να προσέξει, φορώντας απλά τη μάσκα του σε χώρους συνωστισμού. Δεν χρειάζεται κανείς να φτάνει στα άκρα, αλλά να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του πως η πανδημία παραμένει και επιβάλλεται εγρήγορση, όχι εφησυχασμός.      

-  Ο τουρισμός αποτελεί πέρα από κάθε αμφιβολία την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Μετά από τρία δύσκολα χρόνια κυρίως λόγω της πανδημίας, οι σχετικοί δείκτες δείχνουν αξιοσημείωτη αύξηση και το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι από τα καλύτερα και τα πιο αποδοτικά για τους εμπλεκόμενους στον κλάδο και όχι μόνο. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, από τη στιγμή που κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, επιτήδειοι αποφάσισαν να πλήξουν την εικόνα της χώρας, ζητώντας τεράστια ποσά για υπηρεσίες από ανυποψίαστους τουρίστες που ήρθαν να απολαύσουν τις ομορφιές της Ελλάδας. Η δυσφήμιση συνιστά ένα στοιχείο που μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ελληνική τουριστική αγορά τις επόμενες χρονιές, γι’ αυτό και οι αρμόδιοι οφείλουν να είναι αυστηροί απέναντι σε κρούσματα που δεν συνάδουν με το αρχαίο πνεύμα της ελληνικής φιλοξενίας.

- Κάποιος πρέπει να μαζέψει τους γαλάζιους βουλευτές που βγαίνουν δημόσια και ανακοινώνουν την ημερομηνία των εθνικών εκλογών. Μάλλον φαίνεται να διαθέτουν μαντικές ικανότητες, γιατί ακόμα ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει αποφασίσει σχετικά... Αλλά σε κάθε περίπτωση δεν είναι δική τους δουλειά για λίγα λεπτά δημοσιότητας να κάνουν άνω κάτω όλη την αγορά, πετώντας φωτοβολίδες. Αντ’ αυτού ας σηκώσουν τα μανίκια, ας δουλέψουν περισσότερο και ας έρθουν πιο κοντά με τους πολίτες, γιατί χωρίς την αυτοδυναμία, κάποιοι εξ αυτών κινδυνεύουν να μείνουν ακόμα και εκτός κοινοβουλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη