Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Οι γαλάζιες έξυπνες τακτικές, μακριά από την πραγματικότητα τα στελέχη της Κουμουνδούρου, ο τουρισμός σε νέα τροχιά

- Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επισκέψεις σε ολόκληρη τη χώρα και τις συναντήσεις με τους παραγωγικούς κλάδους και τους κοινωνικούς φορείς. Είναι μια τακτική που αφήνει πίσω ένα καλό αποτύπωμα, ενώ δημιουργεί ένα θετικό κλίμα για τη γαλάζια παράταξη ενόψει των δύσκολων εθνικών εκλογών. Αυτή μάλιστα υιοθέτησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 και έφτασε στο 40%. Τα πράγματα βέβαια τώρα δεν θα είναι ίδια, αλλά η άμεση επικοινωνία σίγουρα βοηθά. Μένει δε να φανεί και στην πράξη….               

- Δεν παίζονται στο ΣΥΡΙΖΑ και παρά την κακή εικόνα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, κάποια στελέχη προβάρουν υπουργικά κουστούμια. Στο κλίμα αυτό, το οποίο βέβαια καμία σχέση με την πραγματικότητα δεν έχει, συνδράμουν και τα φιλικά προς την Κουμουνδούρου μέσα ενημέρωσης που βλέπουν κατάρρευση του κ. Μητσοτάκη. Μάλιστα διαβάσαμε κάπου ότι ο νέος προϋπολογισμός αποτελεί το «κύκνειο άσμα» της Κυβέρνησης. Ε παιδιά λίγο ψυχραιμία δεν βλάπτει, γιατί το βράδυ των εκλογών μάλλον θα εκπλαγείτε!

- Αυτό που συνέβη φέτος με τον τουρισμό δεν έχει πραγματικά προηγούμενο. Δεν ήταν μόνο οι καλοκαιρινοί μήνες, όπου καταγράφηκε ρεκόρ αυξήσεων, αλλά κι αυτή την περίοδο χιλιάδες επισκέπτες καταφθάνουν στη χώρα μας. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα το Σάββατο το βράδυ γύρω στις δέκα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θύμιζε από την κίνηση δεκαπενταύγουστο. Οι προοπτικές για την επόμενη χρονιά είναι ήδη καλές, ενώ στο τραπέζι μπαίνει για τα καλά το θέμα της επιμήκυνσης της σεζόν.      

- Η Ευρώπη έχει καθυστερήσει με δραματικό τρόπο να αντιμετωπίσει ολιστικά το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης. Η Ελλάδα είχε από πολύ νωρίς κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου γι’ αυτά που θα έρχονταν και τώρα δυστυχώς δικαιώνεται από τις εξελίξεις. Παρά τις αντιδράσεις κυρίως της Γερμανίας, το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου θεωρείται μονόδρομος. Η Ε.Ε χρειάζεται το επόμενο διάστημα, στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου, να βρει μια ενδεδειγμένη λύση, για να αποφύγει τα χειρότερα. Κάλλιο αργά παρά ποτέ.    

- Πολλά γράφονται και λέγονται για τη σημερινή Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν. Είναι σίγουρο πως ο ίδιος με τις επιλογές του έχει φροντίσει να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας κυρίως αρνητικά μεν, απόλυτα δικαιολογημένα δε. Μία εκ του σύνεγγυς επαφή με την πραγματικότητα στη συγκεκριμένη χώρα μας άφησε με το στόμα ανοιχτό, καθώς φαίνεται η κυβέρνηση που έλαβε για τέταρτη φορά πλειοψηφία στις τελευταίες εκλογές, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ελέγξει τη δημόσια ζωή, ακόμα και τους ερευνητές στα πανεπιστήμια, ένας μεγάλο μέρος των οποίων αναζητούν τις τύχες τους και περισσότερη ελευθερία σε άλλες γειτονικές χώρες. Το εντυπωσιακό είναι πως ο τομέας της Παιδείας ανήκει πλέον στο υπουργείο Εσωτερικών, ενώ εκπαιδευτικοί σε σχολεία που συμμετείχαν πρόσφατα σε απεργιακές κινητοποιήσεις είδαν την πόρτα της εξόδου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κοινή δράση της Ομάδας Streetwork του ΟΚΑΝΑ με ομάδα εθελοντών - Η στήριξη του Γρηγόρη Δημητριάδη

Για ακόμα μια φορά, ο τέως Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, υποστηρίζει τις δράσεις της Ομάδας Παρέμβασης στο δρόμο-Streetwork του Οργανισμού Κατά των ...

«Πλάτη» Αχτσιόγλου στις Ευρωεκλογές

Παρά την έκβαση της εσωκομματικής μάχης στον ΣΥΡΙΖΑ, η Έφη Αχτσιόγλου δηλώνει παρών. Η πρώην υπουργός και συνιδρύτρια της Νέας Αριστεράς δε θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου στον...

Φόρτωση άρθρων...