Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Οι νοικοκυραίοι, οι φωτοβολίδες του Τσίπρα και η ετοιμότητα του Μαξίμου

Μαθαίνουμε ότι οι γαλάζιοι βουλευτές δείχνουν απροθυμία για να εγγραφούν στη συζήτηση για το νομοσχέδιο περί ΕΦΚΑ στη Βουλή, με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν χθες οι συνεργάτες του Προέδρου για να πείσουν όσους το δυνατόν περισσότερους να προσέλθουν στο βήμα.

Δεν γνωρίζουμε αν μ' αυτό τον τρόπο ήθελαν να πάρουν αποστάσεις από τον Κωστή Χατζηδάκη και τις διατάξεις-φωτιά του νομοσχεδίου, ή απλά επήλθε η κούραση για τους συνεπείς, που σήκωσαν στους ώμους του τη σκληρή δουλειά το προηγούμενο διάστημα. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι που επανειλημμένα κάνουν τα κορόιδα και ασχολούνται μόνο με τις εκλογικές τους περιφέρειες. Ας το προσέξουν όμως μην βρεθούν στο τέλος να απολογούνται…

-Πήρε στα χέρια του τις δημοσκοπήσεις ο Τσίπρας, βλέπει πως χάνει εντελώς το ζωτικό χώρο του Κέντρου και ψάχνει τρόπους να απευθυνθεί στους «νοικοκυραίους». Γι’ αυτό μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, εμφανίστηκε στο στούντιο του ΣΚΑΪ για μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τους «Αταίριαστους».

Σε πολλά σημεία της παρέμβασης του ο πρώην πρωθυπουργός έδειχνε άγχος να μιλήσει για τις προτάσεις και τις θέσεις του κόμματος του για τα μείζονα θέματα της επικαιρότητας. Βέβαια εκτός από τον ίδιο και τους στενούς του συνεργάτες, κανένας πολίτης δεν τις έχει πάρει χαμπάρι μέχρι σήμερα. Η αιτία;  Είτε «δεν το έχει» η επικοινωνιακή του ομάδα, είτε απλά δεν υφίσταται εναλλακτικό σχέδιο!

-Από τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα δεν έλειψαν ως συνήθως και οι επικοινωνιακές φωτοβολίδες. Μία εξ’ αυτών αφορούσε στη συμμετοχή των μελών του κόμματος σε μία ενδεχόμενη απόφαση για τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε Κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν το σκέφτηκε πολύ και παρασυρόμενος από τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά την ενεργοποίηση περίπου διακοσίων ογδόντα χιλιάδων πολιτών, θέλησε να αποκρούσει τις κατηγορίες περί αρχηγικού κόμματος, κάνοντας ρελάνς με άνοιγμα στην κοινωνία. «Κίνηση εκ του ασφαλούς» θα τη χαρακτήριζε κάθε ψύχραιμη φωνή, καθώς πιθανότητες για σχηματισμό Κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσα δεν υπάρχουν.

-Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι οι αναφορές του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απέναντι στο κόμμα του. Έχουμε χάσει πλέον το μέτρημα στο πόσες φορές έχει επιτεθεί στους δημοσιογράφους και στα κανάλια η Κουμουνδούρου. «Παλιά μου τέχνη κόσκινο» θα έλεγε ο μέσος τηλεθεατής για μια Παράταξη  για την οποία πάντα φταίνε οι άλλοι, όταν κάτι πάει στραβά.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα ποτέ δεν τόλμησε να κάνει μια γενναία αυτοκριτική ως όφειλε, για τον αλήστου μνήμης διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, ένα  συντονισμένο σχέδιο απόλυτου ελέγχου του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου με στοιχεία τεχνογνωσίας από τη Βόρεια Κορέα που θύμιζε άλλες εποχές.

-Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται παρασκηνιακές ζυμώσεις στα υψηλά κλιμάκια της Πειραιώς ενόψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Ο χρόνος περνά σαν νερό, γι’ αυτό και οι στενοί συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη ξεκίνησαν έγκαιρα τη χαρτογράφηση σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να εντοπίσουν αρρυθμίες και κενά στη λίστα των υποψηφίων που θα λάβουν τις ευλογίες της Νέας Δημοκρατίας για τη σκληρή μάχη της κάλπης.

Όπως μαθαίνει η στήλη, το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις περιφέρειες, από εκεί δηλαδή που βγαίνουν και περισσότερα πολιτικά συμπεράσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πάντες θα περάσουν από αξιολόγηση για τα πεπραγμένα τους και κανείς δεν πρέπει να θεωρεί βέβαιη τη στήριξη της κυβερνητικής παράταξης, συμπεριλαμβανομένων και των εν ενεργεία περιφερειαρχών. Ο δρόμος μέχρι τις κάλπες είναι δύσβατος και οι εκπλήξεις αποτελούν πάντα μέρος του παιχνιδιού.

-Η Κυβέρνηση εστιάζει το ενδιαφέρον της στα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία και στις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει μια πιθανή στρατιωτική σύγκρουση Μόσχας-Κιέβου, κυρίως σε ότι αφορά στην τροφοδοσία της χώρας με φυσικό αέριο. Δεν φτάνει η ραγδαία αύξηση των τιμών στην ενέργεια που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα τύμπανα του πολέμου μας έλειπαν.

Τα βλέμματα είναι σίγουρα στραμμένα πάνω στην πολυάριθμη ελληνική μειονότητα στην Ουκρανία, που έχει υποφέρει πολύ στο παρελθόν από τους σταλινικούς και τώρα απειλείται ευθέως από τους νεομπολσεβίκους και όχι μόνο!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η στεγαστική κρίση και η… σπιταρόνα

Στο στόχαστρο του ΠΑΣΟΚ μπαίνει και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης, με ηγετικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να εκτιμούν πως δεν είναι ο κατάλληλος να ηγηθεί τόσο της αξιω...

Φόρτωση άρθρων...