Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Πληρωμένη απάντηση ετοιμάζει ο Κυριάκος στον Ερντογάν, τα φάουλ των συνδικαλιστών και η ανάγκη για περισσότερα πρότυπα σχολεία

Front Lines

- Πληρωμένη απάντηση ετοιμάζει στον Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ την Παρασκευή. 

Οι απαράδεκτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου εντός αμερικανικού εδάφους κατά της Ελλάδας, έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις όχι μόνο στην ελληνική πλευρά, αλλά και στη διεθνή κοινή γνώμη, καθώς επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί περί διαρκούς πυροδότησης της έντασης από την Άγκυρα. Καλό είναι οι γείτονες να το πάρουν αλλιώς, καθώς με την αδιάλλακτη στρατηγική τους και τα σφιχταγκαλιασματα με τους Ρώσους και τους Κινέζους θα βρεθούν προ εκπλήξεων.                 

- Κακός χαμός στου δρόμους της πρωτεύουσας κατά τη χθεσινή ημέρα λόγω της απεργίας των μέσων μαζικής μεταφοράς. Είναι απαράδεκτο να προκηρύσσεται η απεργία μόλις λίγες ώρες πριν, χωρίς οι υπεύθυνοι να αφήνουν περιθώρια στους χιλιάδες εργαζόμενους του κέντρου, να κάνουν έναν προγραμματισμό για να διασφαλίσουν την πρόσβαση τους στη δουλειά. Τι φταίνε οι χαμηλόμισθοι να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ένα ή δύο μεροκάματα σε ταξί; Είναι ευθύνη της ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος να βάζει το συμφέρον των πολλών πάνω από το καθαρά συντεχνιακό.          

- H αύξηση των πρότυπων και των πειραματικών σχολείων ήταν μια κίνηση του υπουργείου Παιδείας προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού αναβαθμίζει το επίπεδο στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και δίνει την ευκαιρία σε μαθητές να γνωρίσουν ένα πιο ελκυστικό μαθησιακό περιβάλλον, χωρίς την ανάγκη καταβολής διδάκτρων. Παρά τις αντιδράσεις κυρίως από τα κόμματα της Αριστεράς που εμμένουν σε μια λογική ισοπέδωσης, η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς.    

-Μαθαίνουμε πως φιλορωσικές τάσεις δεν έχουν μόνο τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα, αλλά και κάποια στελέχη του Die Linke στη Γερμανία. Οι τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας προκάλεσαν αντιπαραθέσεις και ανάμεσα στους συντρόφους του κ. Τσίπρα στο Βερολίνο, με αποτέλεσμα δύο κορυφαία στελέχη του κόμματος να οδηγηθούν στην παραίτηση. Ας μην ανησυχούν, καθώς με τα φιλορωσικά τους αισθήματα μπορούν να τραβήξουν το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου, του Περισσού ή άλλων προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.            

-Στο κόκκινο βρίσκεται το πολιτικό θερμόμετρο στην Αυστρία εξαιτίας του νέου κύματος μεταναστών και προσφύγων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, περίπου 3.000 ήταν εκείνοι που πέρασαν τα σύνορα της χώρας μόλις μέσα σε μια εβδομάδα. Η Αυστρία  έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από το 2015 και έπειτα και έχει εύλογα μπει σε μια διαδικασία αυστηροποίησης των κανόνων, καθώς καταγράφονται αντιδράσεις και στην κοινή γνώμη, ενώ το ισχυρό ακροδεξιό κόμμα καραδοκεί για να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Αντώναρου κατά Γιώργου Τσίπρα: «Δεν χρειαζόμαστε νέους Κατρούγκαλους»

«Σε μια κορυφαία εκλογική αναμέτρηση ένα μεγάλο κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πάει -και πρέπει να πάει- με μια γραμμή κι ενιαίο λόγο. Όσοι θέλουν να παίξουν τον δικό τους ταμπουρά, αυτο...

Γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ για το «θαύμα» Κασσελάκη - Έντονες αντιδράσεις και για τις δηλώσεις Παπανώτα

Βαρύ είναι το κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του κόμματος και δημοσιογράφου, Δημήτρη Παπανώτα. Συγκεκριμέν...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, γιος της Κατερίνας Παπακώστα, στο ευρωψηφοδέλτιο μετά την αποπομπή Παπανώτα

Ο γιος της Κατερίνας Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος είναι ο πρώτος επιλαχών στ...

Φόρτωση άρθρων...