-  Το πράσινο φως σε υποψήφιους βουλευτές ανάβει σταδιακά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να προετοιμαστούν καλύτερα για τις δύσκολες μάχες που έρχονται. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης στέλνει και ένα σήμα σε ολόκληρη την κοινωνία ότι οι εκλογές πλησιάζουν, αλλά και στην κομματική του βάση εκπέμπει σινιάλο συσπείρωσης για τις κάλπες του Απριλίου, αλλά και για εκείνες που θα ακολουθήσουν το Μάϊο που θα είναι και οι πιο καθοριστικές.       

- Μονόδρομος ήταν για το Μέγαρο Μαξίμου να δρομολογήσει την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα, μετά από το σάλο που προκάλεσαν οι διαρκείς αποκαλύψεις για την εταιρεία του βουλευτή και την ανάληψη δουλειών από φορείς του δημόσιου τομέα. Το θέμα αυτό συνιστούσε ευθεία καταπάτηση του Συντάγματος, γι’ αυτό και δεν χωρούσαν μεσοβέζικες λύσεις. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα που διαχρονικά σέβεται τους θεσμούς και τη λειτουργία της Δημοκρατίας και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσε να κάνει εξαιρέσεις, ενώ πλησιάζουν και οι εκλογές.         

- Το θέμα με την έλλειψη φαρμάκων στη μέση του χειμώνα είναι μείζον και ακουμπά ολόκληρη την κοινωνία. Ειδικά το μήνα Ιανουάριο που αναμένεται αύξηση των ιώσεων και με τον κορωνοϊό να απειλεί ακόμα κυρίως τις ευπαθείς ομάδες. Πέρα από τις θεσμικές κινήσεις και τις επιστολές στην Κομισιόν, χρειάζεται από το αρμόδιο υπουργείο και μια ανθεκτική στρατηγική που θα διασφαλίζει την άμεση πρόσβαση στα σκευάσματα για όλους τους πολίτες, για να μην τρέχουμε και δεν φτάνουμε την ώρα της πίεσης.      

- Η συζήτηση στο πρωθυπουργικό γραφείο για την εύρεση του κατάλληλου προσώπου που θα αναλάβει την εκπροσώπηση της Νέας Δημοκρατίας την κρίσιμη ώρα της κάλπης συνεχίζεται. Ένα πρόσωπο που θα έχει εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, την εμπειρία, τη γνώση και γιατί όχι την παραταξιακή συνείδηση να σηκώσει το βάρος αυτό σε μία κρίσιμη εκλογική συγκυρία για το κυβερνών κόμμα. Το θέμα το χειρίζεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και όταν κρίνει αυτός θα αποκαλύψει εκείνον που θα αντιπαρατεθεί με την κα. Τσαπανίδου.         

- Μπορεί στην Ελλάδα το όριο συνταξιοδότησης να βρίσκεται ήδη στα 67 έτη, αλλά σε κάποιες άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες τα συνδικάτα βρίσκονται σε σύγκρουση με την Κυβέρνηση τους για να αποτρέψουν αλλαγές στο ασφαλιστικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γαλλίας, όπου το αρμόδιο υπουργείο προωθεί αλλαγές για σύνταξη στα 64 ή 65, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να έχουν βγει στο κλαρί. Απ’ ότι δε φαίνεται η μάχη θα είναι σκληρή, αφού και οι δύο πλευρές δεν θέλουν να κάνουν βήμα πίσω.