Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Σε εγρήγορση για τις τουρκικές προκλήσεις, τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο και γιατί αγχώνεται ο Τσίπρας

Front Lines

- «Που το πάει η Τουρκία;», αναρωτιούνται διπλωματικοί κύκλοι μέσα και έξω από τη χώρα, αντιλαμβανόμενοι τη διαρκή κλιμάκωση της έντασης και τις απειλές των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες εβδομάδες. Μετά από ένα σχετικά ήσυχο καλοκαίρι, ο Ερντογάν άρχισε πάλι τα ίδια: «θα έρθουμε μέρα», «θα έρθουμε νύχτα» και άλλα γνωστά εσωτερικής κατανάλωσης τσιτάτα που ξεστομίζει ανά διαστήματα. Το ζητούμενο είναι αν όλα αυτά είναι μέρος της στρατηγικής ενόψει των επερχόμενων εκλογών στη γείτονα ή είναι κάτι άλλο; Είτε έτσι είτε αλλιώς χρειάζεται απόλυτη εγρήγορση από την ελληνική πλευρά….           

- Όλη η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα δύσκολο χειμώνα και οι κυβερνήσεις εξετάζουν πλέον στοχευμένα μέτρα για την ανακούφιση των πολιτών που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση. Μπορεί η Κομισιόν να κινείται με ρυθμούς χελώνας, αλλά ανεξάρτητα του τι κάνουν στις Βρυξέλλες, κορυφαίοι ηγέτες βάζουν μπρος τα σχέδια τους για να αντιμετωπίσουν όσα είναι μπροστά, ενώ η Μόσχα συνεχίζει ατάραχη τα παιχνίδια της…. Το σίριαλ «ενεργειακή κρίση» έχε πολλά σενάρια ακόμη.             

-Στα κάγκελα ετοιμάζονται να ανέβουν τα στελέχη του Σύριζα με αφορμή την ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ήδη στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για «θεσμική εκτροπή» και βάζουν εκ νέου στο στόχαστρο τους τον Πρωθυπουργό. Βέβαια στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί είναι τα περί ποιότητας της δημοκρατίας. Βλέπουν απλά τις μετρήσεις και μπροστά στο σενάριο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βγαίνει ξανά αυτοδύναμος παθαίνουν πανικό!         

- Πρεμιέρα έκανε πριν λίγα εικοσιτετράωρα η Πανεπιστημιακή Αστυνομία και τα όργανα δεν άργησαν να αρχίσουν. Μπροστά στη θέα των ανδρών και γυναικών του σώματος που θα επιχειρήσουν να μετριάσουν τουλάχιστον τα φαινόμενα παραβατικότητας στα ΑΕΙ της χώρας, οι ευαίσθητοι φοιτητές κυρίως προερχόμενοι από το χώρο της αριστεράς, ξεκίνησαν τον ακτιβισμό και τις διαμαρτυρίες. Σ' αυτό το σημείο η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές πρέπει να προσέξουν  για να αποφευχθούν ακρότητες, που θα αποτελέσουν βούτυρο στο ψωμί όλων εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.    

- Στη γραμμή Μητσοτάκη φαίνεται να κινείται ο Εμμανουέλ Μακρόν και εξέφρασε πρόσφατα δημόσια την άποψη για τη δημιουργία «ευρωπαϊκού μηχανισμού συνεισφοράς» που θα αφορά στις ενεργειακές εταιρείες και ο οποίος θα εφαρμόζεται σε ολόκληρη την Ε.Ε. Το θέμα αυτό είχε την ευκαιρία να το συζητήσει πρόσφατα με τον Όλαφ Σόλτς μέσω βιντεοκλήσης… Υπενθυμίζεται πως ήταν ο Έλληνας Πρωθυπουργός που επέβαλε υψηλή φορολογία στα υπερκέρδη των εταιριών ενέργειας, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΠΑΣΟΚ: «Υπότροπος ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μη κατάθεση υπομνήματος κατά των ναζιστών εγκληματιών»

Αιχμές αφήνει το ΠΑΣΟΚ για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο για την απαγόρευση συμμετοχής των «Σπαρτιατών» στις Ευρωεκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ -γι...

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι 12 υπουργοί που αναλαμβάνουν την ευθύνη περιφερειών για τη Νέα Δημοκρατία

Σε σύσκεψη με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης προήδρευσε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αντικείμενο τον προγραμματισμό και τον συντονισμό των δράσεων της Νέας Δημοκρατίας σε ...

Φόρτωση άρθρων...