Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Στον αστερισμό των επενδύσεων, κοντά στην κοινωνία η Νέα Δημοκρατία, τάσεις ρεβανσισμού από το ΣΥΡΙΖΑ

Front Lines

- Πρόσω ολοταχώς για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων πηγαίνει η Κυβέρνηση, με στόχο ανάμεσα σε άλλα, την αύξηση των θέσεων εργασίας, όπως έχει επανειλημμένα δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός. Στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την τρέχουσα χρονιά, προβλέποντας ότι θα σημειωθεί ρεκόρ στις επενδύσεις. Έμφαση δε δίνεται στον τομέα της ψηφιακής σύγκλισης, με το αρμόδιο υπουργείο να έχει κάνει ήδη άλματα και την κεντρική διοίκηση να αξιοποιεί στο έπακρο, το εξαιρετικό εργαλείο που λέγεται ταμείο ανάκαμψης.           

- Έντονα προεκλογικό είναι το κλίμα στη Θεσσαλονίκη, με τους πολυάριθμους γαλάζιους να αναμένουν την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Ενδεικτική ήταν και η επιλογή του κόμματος να στήσει δύο περίπτερα στην πόλη, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια. Η στρατηγική συσπείρωσης της κομματικής βάσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με το χρόνο να κυλά γοργά και με το στόχο της αυτοδυναμίας να προϋποθέτει απόλυτη εγρήγορση στον κομματικό μηχανισμό και όχι μόνο….            

- Με την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνδέουν στο Μέγαρο Μαξίμου την κίνηση Σπίρτζη να καταγγείλει στη Δικαιοσύνη επισύνδεση στο δικό του κινητό. Στο Σύριζα δίνουν τα ρέστα τους για να πλήξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που ετοιμάζεται να δώσει το κοινωνικό πακέτο στους μη έχοντες. Ίσως στο στρατηγικό σχεδιασμό της Κουμουνδούρου χρειάζεται να εντάξουν το θέμα της ακρίβειας, γιατί με τις υποκλοπές δεν κερδίζουν και πολλά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα.          

- Μονοθεματική είναι πλέον η ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ και αφορά στις υποκλοπές. Τα στελέχη της Κουμουνδούρου συνεχίζουν το αντιπολιτευτικό κρεσέντο μετά από τις αποκαλύψεις Σπίρτζη. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος προανήγγειλε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το θέμα στη Βουλή μετά από τις εθνικές εκλογές. Το ζητούμενο βέβαια είναι αν το κόμμα του τότε θα βρίσκεται στην Κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, με το δεύτερο σενάριο να είναι το πιο πιθανό.       

- Αν και η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό για να αποκομίσει οφέλη σε άλλα πεδία, εντούτοις πολλοί ξένοι αξιωματούχοι έχουν πλέον αντιληφθεί τα παιχνιδάκια του κ. Ερντογάν. Ένας εξ’ αυτών είναι και ο Τσέχος υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν, ο οποίος σε πρόσφατη παρέμβαση του ζήτησε να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στην Τουρκία, καθώς αυξάνονται οι μεταναστευτικές ροές κυρίως από τη Συρία προς την Ευρώπη. 

Το θέμα εξάλλου βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα σε πολλά κράτη-μέλη, ενώ οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης εμφανίζονται με σκληρή στάση, αφού αδυνατούν πλέον να υποδεχθούν μεγάλους αριθμούς προσφύγων. 
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η Μαρέβα Μητσοτάκη στην Ζάκυνθο για την επαναλειτουργία του Λυκείου Ελληνίδων

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη με αφορμή πρόσκληση που έλαβε από το Λύκειο Ελληνίδων Ζακύνθου, το οποίο επαναλειτουργεί για πρώτη χρονιά μετά από δεκαετίες διακοπής των δρα...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...