Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Τα πισωγυρίσματα με την πανδημία, η προπαγάνδα κατά των Ουκρανών, ψήνονται διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ

- Υπέρμετρη αισιοδοξία πως σύντομα θα αρθούν πολλά μέτρα γύρω από την πανδημία επιδεικνύουν κυβερνητικά στελέχη και αρμόδιοι επιστήμονες. Ωστόσο οι απόψεις ανάμεσα στην επιστημονική κοινότητα διίστανται, την ώρα που τα κρούσματα εκ νέου αυξάνονται σε ολόκληρη την Επικράτεια. Αξίζει πάντως να σταθούμε στο θέμα της κατάργησης του πιστοποιητικού εμβολιασμού το οποίο ενδέχεται να φέρει και την άρση του προστίμου των εκατό ευρώ μηνιαίως για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Μία τέτοια απόφαση θα έστελνε λάθος μήνυμα στην κοινωνία, καθώς πολλοί θα σπεύσουν να πουν πως επιβλήθηκε μόνο και μόνο ως μέσο πίεσης για την αύξηση των εμβολιασμών.

- Δεν υπάρχει όριο στον κυνισμό της ρωσικής ηγεσίας και στους χειρισμούς της απέναντι στον ουκρανικό λαό. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι ακρότητες και οι επιθέσεις εναντίον νοσοκομείων, μαιευτηρίων και άλλων στόχων, όπως άμαχοι και παιδιά συνιστά ισχυρό πλήγμα για τη Μόσχα, η προπαγάνδα της οποίας προσπαθεί με τακτικές Βόρειας Κορέας να κάνει το άσπρο μαύρο. Αυτό που οι Ρώσοι ινστρούχτορες έπρεπε να είχαν καταλάβει ότι με τις τρομακτικές επιθέσεις, δημιουργούν ανεπανόρθωτη ζημιά στις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών, με ότι αυτό σημαίνει για την επόμενη μέρα και την προοπτική ειρήνης και ομαλότητας στο μέλλον.

- Μαθαίνουμε πως ο Πρόεδρος Αλέξης τα έχει πάρει στο κρανίο με τον ευρωβουλευτή του, Κούλογλου, ο οποίος συνεχίζει τις παρεμβάσεις του αφήνοντας σε κάθε ευκαιρία αιχμές για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα. Κύκλοι της Κουμουνδούρου συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής, επιλογή που είναι μακριά από την κουλτούρα της ανανεωτικής Αριστεράς. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως στο τέλος ο κ. Κούλογλου θα έχει την τύχη του Γιώργου Κύρτσου, εκτός αν αυτό σημαίνει πως θα κάνει το επόμενο βήμα στο νέο ΚΙΝΑΛ.

- Έχει ξεπεράσει κάθε όριο η προπαγάνδα διάφορων αριστερών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε γνωστές ιστοσελίδες, οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να ταυτίσουν τους Ουκρανούς με το ναζισμό. Την ώρα που ο υπέροχος αυτός λαός δέχεται απρόκλητη επίθεση από τον κ. Πούτιν, κάποιοι επιχειρούν το ξέπλυμα της εισβολής με ανοησίες και υπερβολές. Γιατί την ώρα που το ακροδεξιό κόμμα στην Ουκρανία έλαβε ένα ασήμαντο ποσοστό στις τελευταίες εθνικές εκλογές, ενώ το Τάγμα του Αζόφ αριθμεί μερικές χιλιάδες μαχητών, οι εγχώριοι οπαδοί των μετασταλινικών στη Ρωσία βάζουν ταμπέλες σε έναν ολόκληρο δοκιμαζόμενο λαό, εξαιτίας των αγκυλώσεων, των ιδεοληψιών και των εμμονών τους με το σοβιετικό παρελθόν.          

- Πήρε φόρα ο Νίκος Ανδρουλάκης και γεμάτος αυτοπεποίθηση από τα αλλεπάλληλα θετικά γκάλοπ συνεχίζει τις εξορμήσεις σε ολόκληρη την επικράτεια. Η επανασύνδεση του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνική του βάση συνιστά βασική προϋπόθεση για την ολική επαναφορά του κινήματος στο πολιτικό σκηνικό. Παράλληλα με το νέο αρχηγό, κλιμάκια του Κινήματος πραγματοποιούν πορεία προς το λαό για να ενημερώσουν για τις θέσεις του κόμματος πάνω στα μείζονα προβλήματα που καίνε την κοινωνία. Σαν τον παλιό καλό καιρό…

- Μπορεί τα ποσοστά δυσαρέσκειας στην κοινή γνώμη να είναι αυξημένα λόγω της ακρίβειας στην ενέργεια και σε βασικά προϊόντα, μπορεί το κλίμα αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα να εντείνεται, παρ’ όλα αυτά η κυβερνητική παράταξη δείχνει να αντέχει στις μετρήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις να αυξάνει τα ποσοστά της. Για όσους μελετούν τους ποιοτικούς δείκτες, η εξέλιξη αυτή δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κρίση που καταγράφεται στην Ουκρανία και στις παρενέργειες της ρωσικής εισβολής και σε γεωπολιτικό επίπεδο. Τότε είναι που οι πολίτες αναζητούν ασφάλεια και σιγουριά και συσπειρώνονται γύρω από την ηγεσία της χώρας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στέφανος Κασσελάκης: Παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στην Κέρκυρα μαζί με τον Τάιλερ

Στον Ιερό Ναό της Μητρόπλης Υπεραγίας Θεοτόκου Σπηλαιωτίσσης στην Κέρκυρα βρέθηκε για την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο Σ...

Φόρτωση άρθρων...