Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Θωρακίζονται τα σύνορα στον Έβρο, προβληματισμός για το δημογραφικό, η Μελόνι και φιλοευρωπαϊκή κατεύθυνση

- Στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται το μεταναστευτικό και η φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων. Τα όσα διαδραματίζονται καθημερινά με τους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που αναζητούν μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη απασχολούν τα μέσα ενημέρωσης σε ολόκληρη την Ε.Ε με την Τουρκία να συνεχίζει να διαδραματίζει αρνητικό ρόλο με τη διασπορά fake news. Πάντως, η ελληνική Κυβέρνηση απαντά δυναμικά στις εξελίξεις και προτίθεται να προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη 250 νέων συνοριοφυλάκων στον Έβρο.

- Η είδηση για το πυρηνικό πρόγραμμα που αναπτύσσει η Τουρκία έχει περάσει στα ψιλά, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μία περίοδο μεγάλης γεωπολιτικής έντασης με την Άγκυρα να συνεχίζει τις προκλήσεις κατά της χώρας μας. Το πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών αντιδραστήρων του Ερντογάν δεν έχει λάβει ακόμα «σάρκα και οστά», αλλά χρειάζεται να προβληματίσει την ελληνική πλευρά σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. Είναι αυτό που λέει ο λαός «φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισά».

- Προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία κάθε χρόνο μειώνονται δραματικά οι μαθητές που φοιτούν στα δημοτικά σχολεία της χώρας. Το γεγονός ότι αδειάζουν οι τάξεις και μειώνονται οι παιδικές φωνές στα προαύλια σχετίζεται ευθέως με το δημογραφικό, θέμα για το οποίο πρέπει να ασχοληθεί πιο εντατικά η Κυβέρνηση, βάζοντας το σε άμεση προτεραιότητα. Ο πληθυσμός της χώρας γερνάει κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο σε πολλές εκφάνσεις της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

- Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα επεφύλαξε στον ήρωα των Κυθήρων ο βρετανικός Guardian. Το σχετικό ρεπορτάζ που φιλοξένησε το γνωστό μέσο της Βρετανίας έκανε ευρεία αναφορά στις προσπάθειες του ντόπιου Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος κατάφερε πρόσφατα μέσα σε αντίξοες συνθήκες και έσωσε 80 Αφγανούς πρόσφυγες στη θαλάσσια περιοχή του νησιού μέσα σε ακραία θαλασσοταραχή. Πρόκειται σίγουρα για ένα success story που αναδεικνύει και την ευαισθησία των Ελλήνων για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.

- Τα πρώτα δείγματα της νέας Ιταλίδας πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στην ηγεσία της χώρας της μάλλον μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η ίδια είναι διατεθειμένη να ασκήσει μια φιλοευρωπαϊκή πολιτική. Μπορεί ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου να την χαρακτηρίζει ακραία, αλλά η ίδια φαίνεται να κινείται πιο ευέλικτα, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη το ρόλο της χώρας της στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, αλλά και τις οικονομικές εξαρτήσεις από το μεγάλο πακέτο των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η Τζόρτζια δεν θέλει να αφήσει την ευκαιρία να πάει χαμένη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επίθεση ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη

Δριμεία επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στα όσα καταλόγισε ο Πρωθυπουργός κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργ...

Βασίλης Γραμμένος: «Ουδέποτε έβρισα τον Κωνσταντίνο Φλώρο, προσπάθησε να με πνίξει»

Την δική του εκδοχή έδωσε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος, για τα όσα διαδραματίστηκαν την Τετάρτη στη Βουλή, ανάμεσα στον ίδιο και στον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσ...

Φόρτωση άρθρων...