Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Το θράσος του Ερντογάν, οι προτεραιότητες του Έλληνα, ανησυχία για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Front Lines

- Καλά να ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ την απομάκρυνση υπουργού της Κυβέρνησης, το καταλαβαίνουμε, αλλά να ζητούν και οι Τούρκοι; Αυτό πάει πολύ! Και δείχνει αν μη τι άλλο πως η πολιτική ηγεσία των γειτόνων έχει αποθρασυνθεί και όσο πλησιάζουν οι εκλογές στη γείτονα, τόσο θα τραβούν το σχοινί. Το θέμα είναι αν αυτή η διελκυστίνδα μείνει σε επίπεδο ρητορικής, ή αν θα προκαλέσει κάτι παραπάνω… Είναι σαφές πως ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το κάθε τι, για να αποφέρει κέρδη στον ίδιο, την ώρα που η τουρκική κοινή γνώμη αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό.             

- Μπορεί οι πολίτες να γκρινιάζουν για την ακρίβεια που είναι μια πραγματικότητα, αλλά οι τουριστικοί προορισμοί εντός της χώρας για την 28η Οκτωβρίου είναι γεμάτοι. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η πληρότητα ξεπερνά το 90% στα γνωστά θέρετρα, με τις τιμές να έχουν πάρει και εκεί ανοδική πορεία. Πριν βγάλει κανείς κάποιο συμπέρασμα από όλα αυτά, χρειάζεται να σκεφτεί πως ο Έλληνας πάντα έδινε μια προτεραιότητα στην καλοπέραση, ακόμα και αν δεν έχει γερό κομπόδεμα.        

- Οι τελευταίες απίστευτα δυσάρεστες ειδήσεις γύρω από την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό μας κάνει, να σκεφτούμε πως τα φαινόμενα εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών, αλλά και γυναικών παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Το θέμα αυτό έχει πανευρωπαϊκές διαστάσεις και απασχολεί πολλές χώρες της Ε.Ε. κυρίως μετά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την έξαρση κρουσμάτων με θύματα πρόσφυγες. Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αφενός η πολιτική βούληση για μηδενική ανοχή και αφετέρου η αυστηροποίηση  των ποινών. Τελεία και παύλα.     

- Μεγάλη ανησυχία επικρατεί σε ολόκληρη την Ε.Ε. από την κλιμάκωση των επιθέσεων της Ρωσίας εναντίον πόλεων και αμάχων στην ουκρανική Επικράτεια. Μετά από μία περίοδο σχετικής ισορροπίας σε πολλές περιοχές, η Μόσχα πλέον αποφάσισε να απαντήσει στη σκιά του περιστατικού της έκρηξης στη γέφυρα της Κριμαίας με σκλήρυνση της στάσης της και διαρκή χτυπήματα στην ενδοχώρα και την πρωτεύουσα. Η ελληνική πλευρά παρακολουθεί διαρκώς τις εξελίξεις, ενώ εξέδωσε απαγορευτικό για ταξίδια στην Ουκρανία. Όσο για τους Έλληνες που βρίσκονται ήδη εκεί, το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει την εγκατάλειψη της χώρας το συντομότερο δυνατόν. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.              

- Η Ευρώπη έχει καθυστερήσει σε μεγάλο βαθμό να απαντήσει ολιστικά στην ενεργειακή κρίση μετά και από τους γνωστούς εκβιασμούς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, καταγράφονται και αστοχίες στην προμήθεια υγροποιημένου φυσικού αερίου από άλλες πηγές. Για παράδειγμα, δεκάδες πλοία περιφέρονται στα ανοιχτά των ισπανικών ακτών, λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων στα λιμάνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να ανασταλεί η διαδικασία. Πρόκειται για διαχείριση κρίσης με νοοτροπία που θυμίζει παιδική χαρά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα παίξει... μπάλα ο Μητσοτάκης έως τις Ευρωεκλογές και γιατί θα είναι πρωθυπουργός έως το 2031

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΣΚΑΪ, η οποία έβγαλε ειδήσεις και έστειλε βαρυσήμαντα μηνύματα. Έως τις Ευρωεκλογές, η Νέα ...

Η Ελεονώρα Μελέτη μίλησε για όλα στον Νίκο Χατζηνικολάου: Γιατί θέλω να εκλεγώ ευρωβουλευτής της ΝΔ

Ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξένησε στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» την Ελεονώρα Μελέτη. Η Ελεονώρα Μελέτη τόνισε αρχικά πως έχει τη στήριξη του άνδρα της και ότι αποφάσισαν από κοιν...

Φόρτωση άρθρων...