Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Αυτά είναι τα 3 είδη απιστίας, σύμφωνα με τους ειδικούς

Good Life

Επειδή άπιστος με άπιστο διαφέρει

Μία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις είναι ότι «υπάρχει μόνο ένα είδος απιστίας». Στην πραγματικότητα, υπάρχουν τουλάχιστον 3 είδη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Περίπου το 40% των παντρεμένων ανθρώπων απατούν τον σύντροφό τους. Είτε πρόκειται μόνο για μια απλή σωματική επαφή, είτε για ένα πιο συναισθηματικό δέσιμο, η Κάρολιν Μάντεν, κατηγοριοποιεί τα άτομα που καταλήγουν στην απιστία και αυτά είναι τα τρία είδη.

Οι 3 τύποι άπιστου
 

Ο χειριστικός

Το άτομο που ανήκει σε αυτή την κατηγορία, έχει θέματα ελέγχου και καταλήγει να γίνεται κακοποιητικό. Σου υποδεικνύει τι πρέπει να φοράς, τι να μαγειρεύεις, πώς να κοιτάς. Η συμπεριφορά του προδίδει πολλά ψυχολογικά θέματα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το αν πληγώνει τα συναισθήματά σου. Καλό είναι να κρατήσεις μακριά σου ένα τέτοιο άτομο για το καλό της ψυχικής σου υγείας.

Ο τύπος που δεν μπορεί να χειριστεί αυτό που συμβαίνει

Σε αυτή την περίπτωση, και οι δύο σύντροφοι αποφασίζουν να παντρευτούν χωρίς πολλά συναισθήματα. Όταν ο ένας από τους δύο αποφασίσει να απιστήσει, αναδύονται συναισθήματα και τραύματα από την παιδική ηλικία και φαίνεται πως τελικά δεν υπήρξε ποτέ επικοινωνία ανάμεσα στους δύο συντρόφους. Το άτομο που απατά, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση, δεν κάνει καν αίτηση διαζυγίου και συνηθίζει να ζει μέσα σε αυτή την προβληματική σχέση.

Αυτός που νοιάζεται πολύ τον σύντροφό του

Αυτός ο τύπος άπιστου είναι ο πιο επικίνδυνος γιατί δείχνει να νοιάζεται πολύ για το πρόσωπο που έχει απατήσει. Δεν δίνει κανένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με αποτέλεσμα να εξαπατά 100% τη σχέση του. Έτσι συνηθίζει να κάνει παράλληλες σχέσεις, αφήνοντας στην άγνοια τα πρόσωπα με τα οποία εμπλέκεται συναισθηματικά.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

To πρώτο γράμμα από το όνομά σας και τι χαρακτηριστικά προσδίδει στην προσωπικότητά σας

Κάθε γράμμα έχει την δική του δυναμική και δονητική ,Ο λόγος μας, εννοώ τα λόγια που βγαίνουν από το στόμα μας όταν μιλάμε, έχουν πάντα μια δονητική αξία. Μέσα από τον ήχο του λόγο...

Το διάσημο ψυχολογικό τεστ με τις φράουλες - Δείτε τι αποκαλύπτει για τον χαρακτήρα σας

Ξέρουμε ότι όλοιι μας αγαπούμε τους ευγενικούς ανθρώπους και συνήθως κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να είμαστε εντάξει μαζί τους. Υπάρχουν όμως μέρες και ώρες αδυναμίας...

Αριθμολογία: Ανακάλυψε τι σημαίνει για την ζωή σου ο αριθμός του σπιτιού που μένεις

Κάθε σπίτι είναι μια ολόκληρη ιστορία. Μια ιστορία από το μέρος στο οποίο βρίσκεται, από τους ανθρώπους που το έχουν κατοικήσει πριν από εσένα και από τη δόνηση του αριθμού τον οπο...

Φόρτωση άρθρων...