Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Πυροσβεστική: 35 δασικές φωτιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο

Ελλάδα

Σε 673 αστικές φωτιές, 516 παροχές βοηθείας και 284 δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 35 το τελευταίο 24ωρο, κλήθηκε να επέμβει η Πυροσβεστική σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, στην τακτική εβδομαδιαία ενημέρωση.

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην περιοχή Λάγια της Ανατολικής Μάνης ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι επιχειρούν 42 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οκτώ οχήματα, οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

H σοβαρότερη πυρκαγιά αυτής της εβδομάδας εκδηλώθηκε κατά τις βραδινές ώρες τις 10ης Αυγούστου σε δύσβατη περιοχή πλησίον του οικισμού Λεύκη, στη Θάσο. 

Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις από αρκετές Περιφέρειες της Ελλάδας. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρείχαν δυνάμεις που διέθεσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Αναφορικά με τη φωτιά στη Θάσο συνελήφθη ένας ημεδαπός άνδρας ηλικίας 65 ετών ως υπαίτιος εμπρησμού από πρόθεση για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 02 Αυγούστου 2022 στη θέση «Κουρβάκια» και στις 10 Αυγούστου 2022 στη θέση Μακρύ Ραχώνι Αχλάδας. 

Στην κατοχή του συλληφθέντος βρέθηκαν εύφλεκτα υλικά και αντικείμενα. Ο συλληφθείς έχει παραπεμφθεί στις δικαστικές αρχές για περαιτέρω ενέργειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 137 προσαγωγές ατόμων, εκ των οποίων οι 65 περιπτώσεις αφορούν συλλήψεις για το αδίκημα του εμπρησμού.

Παράλληλα με την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, το απόγευμα της 14ης Αυγούστου το κέντρο επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 79 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων λόγω των ισχυρώς βροχοπτώσεων συνοδεία ισχυρών ανέμων, που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Για αύριο, Πέμπτη, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ηράκλειο, Λασίθι, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες, νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το επόμενο τριήμερο αναμένεται επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών στη χώρα. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι το Σάββατο αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά με καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η ώρα της απόφασης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η ετυμηγορία για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας

Η ώρα της πρώτης κρίσης για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε. Η 35χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου 2022, θα ακ...

Φόρτωση άρθρων...