Κυριακή
23 Ιουνίου 2024

66 φωτιές το τελευταίο 24ωρο – 29 διακομιδές πολιτών στα νοσοκομεία

Ελλάδα

Στις 66 ανήλθαν οι πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στη χώρα το τελευταίο εικοσιτετράωρο, όπως και από την Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ, μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός.

Ακόμα, με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο, κι ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία, από τη Δευτέρα, μέσω των 20 μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και πάντα με τη συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα το πρωί, οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε εκτάσεις που αφορούν χιλιάδες κατοίκους.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εστίες στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη, δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ιταλία.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ που χρειάστηκαν φυσικά βοήθεια. Μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, σε περιοχές της Σαρωνίδας, του Λουτρακίου, των Δερβενοχωρίων, της Μαγούλας και της Μάνδρας, επιπρόσθετα με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνι στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο και ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

Ολόκληρη η ενημέρωση:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. O σκιαγραφημένος χάρτης που φαίνεται στους δέκτες σας αποτυπώνει την κατάσταση όπως αυτή τη στιγμή εξελίσσεται στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στα Δερβενοχώρια και εξελίσσεται στη Δυτική Αττική, βορειοανατολικά στα όρια του οικισμού Στεφάνη, δυτικά στα όρια των περιοχών Παναχαϊκό, Πουρνάρι και Πανόραμα, καθώς και νότια πλησίον της περιοχής Γοργοεπηκόου και Βλυχάδα.

Υπάρχουν ενεργά μέτωπα που απεικονίζεται στο χάρτη. Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν αδιάλειπτα στο πεδίο, πάντα με πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής αλλά και την προστασία των κρίσιμων δημόσιων υποδομών ζωτικής σημασίας και της ιδιωτικής περιουσίας των συμπολιτών μας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι υπάρχουσες εστίες στις κατοικημένες περιοχές συνεχίζουν να επιχειρούν οχήματα και στελέχη της Πυροσβεστικής, ενώ περιοδικά στη Δυτική Αττική και στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν 9 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για τον εναέριο συντονισμό, καθώς και τέσσερα αεροσκάφη, δύο από τη Γαλλία και δύο από την Ιταλία.

Στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της ακτογραμμής των Αγίων Θεοδώρων περιπολεί πλοίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο και εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Στην πυρκαγιά στο Λευκόχωμα Λακωνίας έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα, μέσω των 20 μηνυμάτων που έχουν αποσταλεί από το 112 και πάντα με τη συνεργασία των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα το πρωί, οργανωμένες απομακρύνσεις πολιτών σε εκτάσεις που αφορούν χιλιάδες κατοίκους.

Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί 29 διακομιδές πολιτών από το ΕΚΑΒ που χρειάστηκαν φυσικά βοήθεια. Μεταξύ αυτών τρεις πυροσβέστες και ένας αστυνομικός, σε περιοχές της Σαρωνίδας, του Λουτρακίου, των Δερβενοχωρίων, της Μαγούλας και της Μάνδρας, επιπρόσθετα με οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος μεταφέρθηκαν 23 πυροσβέστες με αναπνευστικά προβλήματα από την περιοχή Στεφάνι στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ακόμη τρεις υπέστησαν τραυματισμούς και ελαφριά εγκαύματα.

Σε διασπορά βρίσκονται τούτη την ώρα πέντε ασθενοφόρα, δύο μηχανές ταχείας απόκρισης του ΕΚΑΒ για διακομιδές ατόμων που ενδέχεται να χρειαστούν βοήθεια, ενώ έχει ενεργοποιηθεί και το Ειδικό Τμήμα Ιατρικής Καταστροφών.

Για τη χαρτογραφική αποτρίχωση αποτύπωση των περιοχών που επλήγησαν έχει ήδη ενεργοποιηθεί η υπηρεσία Κοπέρνικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών συνδράμουν και δυνάμεις ξένων χωρών, οι οποίες έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.

Επιπλέον, μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε η χώρα μας σε διμερές επίπεδο, αύριο Πέμπτη αναμένεται η άφιξη δύο αεροσκαφών από το Ισραήλ.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί 66 πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο. Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού έχει αναπτύξει κλιμάκια για τη διερεύνηση των αιτίων των πυρκαγιών και αύριο Πέμπτη όμως θα είναι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, αφού αναμένονται να επικρατήσουν δύσκολες συνθήκες με υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους σε αρκετές περιοχές της χώρας μας.

Θα συνεχιστούν ωστόσο οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης καθώς και οι περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. Μετά από συνεννόηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κυρίου Βασίλη Κικίλια με τον Περιφερειάρχη Αττικής κύριο Γιώργο Πατούλη, για προληπτικούς λόγους και για την αποφυγή ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια ή όχι, δόθηκε εντολή να παραμείνουν κλειστά όλα τα άλση και τα πάρκα της Περιφέρειας, ενώ αναβάλλονται και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για όποια εξέλιξη. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λέσβος: Συνελήφθη 44χρονος για καλλιέργεια 27 δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη δασική περιοχή

Για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών συνέλαβαν σήμερα 44χρονο στα Βασιλικά, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης...

Φόρτωση άρθρων...