Κυριακή
19 Μαΐου 2024

ΑΕΛ - Ξάνθη 1-0: Κρατούσε το καλύτερο στο τέλος

Ελλάδα

Ο αγώνας στο AEL FC ARENA βρισκόταν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με την ΑΕΛ και την Ξάνθη να βρίσκονται στο μηδέν. Στο σημείο εκείνο όμως χτύπησε και πάλι ο συνήθης ύποπτος. Ο λόγος για τον Κριζμάν που μετά από μαγικό τακουνάκι του Περόνε σκόραρε και έδωσε την πολύτιμη νίκη στους γηπεδούχους.

Με το τρίποντο αυτό οι Θεσσαλοί έφτασαν τους 17 βαθμούς παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα και βρίσκονται μαζί με τους ακρίτες στην 7η θέση, κάνοντας με τη νίκη αυτή άλμα έξι θέσεων. Στον αντίποδα η Ξάνθη παρότι είχε δύο δοκάρια δεν μπόρεσε να κερδίσει και να κάνει αυτή σημαντικό βήμα ακόμα και για πεντάδα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που η αλήθεια είναι πως το θέαμα που παρουσίασαν και οι δύο ομάδες ήταν το λιγότερο άσχημο. Καμία δεν μπόρεσε να κάνει το κάτι παραπάνω. Ωστόσο μία και μάλιστα τεράστια ευκαιρία χάθηκε και αυτή ήταν για την Ξάνθη με τον Γέντριτσεκ στο 37' να στέλνει με προβολή τη μπάλα στο δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Όσο χάλια ήταν το πρώτο ημίχρονο, τόσο καλό ήταν το δεύτερο. Από το ξεκίνημά του και οι δύο ομάδες βγήκαν μπροστά διεκδικώντας το γκολ. Αρχικά οι... βυσσινί που πήραν με το καλημέρα τα ηνία, ζήτησαν πέναλντι σε μια περίεργη φάση στο 48' με τον Λισγάρα στο ένα ριπλέι να φαίνεται πως βρίσκει τη μπάλα με το χέρι και στο άλλο όχι.

Δώδεκα λεπτά αργότερα η ΑΕΛ βρέθηκε κοντά στο 1-0, αλλά ο Ζίβκοβιτς νίκησε τον Μασούρα στο τετ α τετ, κρατώντας το μηδέν, στην πρώτη μεγάλη φάση των γηπεδούχων στο ματς. Ο ρυθμός παρέμενε γρήγορος με τους γηπεδούχους όπως αναφέραμε να έχουν τον έλεγχο, αλλά στο 80' και πάλι ο Γέντριτσεκ είδε την μπάλα από προσπάθειά του να σταματάει στο δοκάρι. Μία τεράστια ευκαιρία, η μεγαλύτερη του αγώνα, καθώς ο επιθετικός της Ξάνθης ήταν εντελώς ανενόχλητος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο συν τις καθυστερήσεις και πάλι οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να σκοράρουν, ωστόσο όλα έδειχναν πως το μηδέν θα έμενε. Όσοι το περίμεναν όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο που στην περίπτωση αυτή δεν ήταν ο σκόρερ, αλλά ο παίκτης που έκανε την προσπάθεια.

Συγκεκριμένα ο Περόνε που αρχικά φάνηκε να κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι, έβγαλε μαγισή ασίστ με τακουνάκι στον Κριζμάν και αυτός με άψογο πλασέ έδωσε τους υπερπολύτιμους τρεις βαβθμούς στην ομάδα του.

Πανδαιμόνιο μετά το 1-0

Με το που ο Κριζμάν σκόραρε έγινε χαμός. Όλος ο πάγκος της ΑΕΛ μπήκε μέσα για να πανηγυρίσει, ενώ πάνω στην ένταση της στιγμής, υπήρξε επεισόδιο ανάμεσα στον Ηλία Φυντάνη και τον Αλέξη Κούγια

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Κυριακή 19 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσι...

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Φόρτωση άρθρων...