Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Αεροπορικό δυστύχημα στην Κρήτη: Αυτός είναι ο 68χρονος που έχασε τη ζωή του

Ένας 68χρονος έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του μονοκινητήριου αεροσκάφους στη θάλασσα, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Το μικρό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ηρακλείου με προορισμό την Ινδονησία και επόμενο σταθμό το αεροδρόμιο Χουργκάντα της Αιγύπτου, όταν κατέπεσε στον κόλπο του Κακού Όρους.

Στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού, που εντόπισαν και ανέσυραν από τη θάλασσα τους δύο επιβαίνοντες, έναν 26χρονο από τη Νότιο Αφρική που φέρεται να ήταν ο βασικός κυβερνήτης του αεροσκάφους, κι έναν 68χρονο από την Ινδονησία.

Ο 26χρονος νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ και με υποθερμία στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, αλλά είναι καλά στην υγεία του, Σύμφωνα με το Creta24. 

Ο 68χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και από την πρώτη στιγμή άνδρες του Λιμενικού ξεκίνησαν να του κάνουν ΚΑΡΠΑ, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει αποτέλεσμα.

Όταν το σκάφος του λιμενικού έφτασε στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου, ανέλαβαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Ωστόσο, παρά την μάχη που έδωσαν να τον κρατήσουν στη ζωή, ο 68χρονος δεν τα κατάφερε.

Το αεροσκάφος συνετρίβη αμέσως μετά την απογείωσή του, η οποία -όπως αναφέρουν πηγές από την πολιτική αεροπορία- έγινε από την πλευρά της θάλασσας, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα είχε πέσει στο Ηράκλειο.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το μονοκινητήριο χρησιμοποίησε τον διάδρομο 09. Εκείνη τη στιγμή έπνεαν νότιοι άνεμοι, ενώ ο Πύργος Ελέγχου τους είπε να ακολουθήσουν αυτή την πορεία, από Νέα Αλικαρνασσό δηλαδή προς Χερσόνησο.

Αμέσως μετά την απογείωση, οι κυβερνήτες εξέπεμψαν «Mayday» και άμεσα ο Πύργος Ελέγχου ενεργοποίησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος έφτασε στο Ηράκλειο, χθες βράδυ από την Ποντγκόριτσα του Μαυροβούνιου. Στο αεροδρόμιο έγινε ανεφοδιασμός του αεροσκάφους, ενώ οι επιβάτες έμειναν στο Ηράκλειο το βράδυ και σήμερα απογειώθηκαν με προορισμό την Αίγυπτο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως μαζί με το μονοκινητήριο, που συνετρίβη, ταξίδευε ακόμα ένα μικρό αεροσκάφος, το οποίο ωστόσο δεν απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ηρακλείου μετά το τραγικό περιστατικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, o 26χρονος φέρεται να είπε ότι το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη και ότι προσπάθησαν να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο, όμως έχασαν ύψος και επελέγη η προσθαλάσσωση, προκειμένου να αποφευχθεί η συντριβή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Ιερώνυμος πήρε το... φραγγέλιο: Δεν θα κάνουμε ό,τι μας λέει ο Βελόπουλος

Μήνυμα συνεργασίας Εκκλησίας-Κράτους και αποδοκιμασίας των έμμεσων προτροπών του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυ...

Ημαθία: Ιδιοκτήτης στάβλου παρενόχλησε ανήλικα κορίτσια σε εκδρομή, ενώ έκαναν ιππασία

Μια καταγγελία που προκαλεί σοκ και αποτροπιασμό έρχεται στο φως της δημοσιότητας από την Ημαθία, η οποία αφορά την σεξουαλική παρενόχληση δύο ανήλικων μαθητριών κατά τη διάρκεια σ...

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης για τον αρχαιοφύλακα που φέρεται να παρενοχλούσε ανήλικους

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον αρχαιοφύλακα, ο οποίος έχει καταγγελθεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος έντεκα παιδιών, στη Νίσυρο. Όλα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 15 Α...

Φόρτωση άρθρων...