Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αφέθηκε ελεύθερος ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης μετά από δύο μήνες ομηρίας

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας Γιώργος Κυπαρίσσης μετά από δύο μήνες ομηρίας. Ο επιχειρηματίας είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο επιχειρηματίας διατηρεί κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων στο Μενίδι και τη Θεσσαλονίκη, μαζί με τον αδερφό του που θεωρούνται οι «βασιλιάδες» στα ανταλλακτικά.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας είχε απαχθεί στις 29 Δεκεμβρίου στο Ντράφι, ενώ λίγο πριν τις 8 το πρωί της Παρασκευής οι απαγωγείς, τον άφησαν στο Τατόι, αφού η οικογένεια του κατέβαλε 800.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού τον άφησαν οι απαγωγείς, εκείνος πήρε ταξί για τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ), όπου βρίσκεται αυτή την ώρα. Στη ΓΑΔΑ θα εξεταστεί απο τους αρμόδιους αξιωματικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση της υπόθεσης, δηλαδή η εξιχνίαση προκειμένου οι αρχές να φθάσουν στους απαγωγείς του.

Οι δράστες μέχρι και πριν λίγες μέρες ανεβοκατέβαζαν το ποσό που ζητούσας ως λύτρα προκειμένου να αφήσουν ελεύθερο τον 40χρονο επιτείνοντας την αγωνία της οικογένειάς του.

Την πρώτη ημέρα, οι απαγωγείς είχαν ζητήσει 2 εκατομμύρια ευρώ ως λύτρα προκειμένου να απελευθερώσουν τον επιχειρηματία. Ωστόσο, η οικογένεια του 40χρονου καθυστέρησε τις διαπραγματεύσεις, καθώς δεν είχε τα χρήματα με αποτέλεσμα η ομάδα των απαγωγέων να ρίξει το ποσό στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Στη συνέχεια, ο αδελφός του Γιώργου Κυπαρίσση, ο οποίος συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με τους δράστες, κατάφερε να κατεβάσει τα λύτρα στο 1 εκατομμύριο προσπαθώντας να συγκεντρώσει τα μετρητά.

Μέχρι πριν λίγες ημέρες, όμως, οι απαγωγείς είχαν σκληρύνει τη στάση τους και ανεβοκατέβαζαν τις απαιτήσεις τους προσπαθώντας να πάρουν υψηλότερα λύτρα. Από το 1 εκατομμύριο έπεσαν στις 700.000 ευρώ αλλά τελικά απαίτησαν ξανά το αρχικό ποσό.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο επιχειρηματίας στις 29 Δεκεμβρίου έτρωγε σε ταβέρνα στα Άνω Λιόσια όταν περίπου στη 1:00 τα ξημερώματα, κατά την επιστροφή του στο σπίτι του στο Ντράφι, εξαφανίστηκε υπό άγνωστες συνθήκες.

Κατόπιν ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική πως στον οικισμό Φοίνικα, στη δεύτερη έξοδο προς Σπάτα, βρέθηκαν δύο αυτοκίνητα καμένα από εμπρησμό. Εικάζεται ότι αυτά τα αυτοκίνητα άνηκαν στους απαγωγείς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Ήχησε το 112 σε τέσσερις περιοχές, καθώς προβλέπεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις επόμενες ώρες. Πρόκειται για προειδοποιητικό μήνυμα, λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται τις ...

Πύργος: Σοβαρή συμπλοκή μαθητών σε σταθμό του ΚΤΕΛ – Στο νοσοκομείο ένας 19χρονος (Photos)

Σοβαρή συμπλοκή μεταξύ μαθητών συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στον σταθμό του ΚΤΕΛ στα Χαλικιάτικα, στον Πύργο. Δύο 19χρονοι λογομάχησαν και τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν, με...

Φόρτωση άρθρων...