Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Άγιον Όρος: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Βελτιωμένη είναι η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Άγιον Όρος, καθώς το πρωί τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου. 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε μεταξύ της Μονής Δοχειαρίου και Κωνσταμονίτου, χωρίς ωστόσο να απειλήσει τις μονές.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. "Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο", είπε ο Αρίστος Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύουν μονές και κελιά.

Μέσω μια συντονισμένης επιχείρησης κατάσβεσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και κλιμακίων της Χαλκιδικής και του Αγίου Όρους, και με την άμεση κινητοποίηση των εναέριων μέσων με συνεχείς ρίψεις νερού, αποφεύχθηκε η μεγάλη επέκταση της πυρκαγιάς.

Συνδρομή για τον περιορισμό της πυρκαγιάς παρείχαν εθελοντές καθώς και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Συγχρόνως, με έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια γινόταν συνεχής μεταφορά πυροσβεστικών οχημάτων από την Τρυπητή και την Ουρανούπολη.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, επτά αεροσκάφη, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τη μία το μεσημέρι του Σαββάτου σε έναν ελαιώνα και καίει αγροτοδασική έκταση.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε μία μεγάλη έκταση με ελιές στον Αρσανά της Ιεράς Μονής Κωνσταμονίτου και πήρε διαστάσεις με ανοδική πορεία, σε δύσβατη δασική περιοχή με πυκνή βλάστηση και ψηλά δένδρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Πνιγμένη» στην αφρικανική σκόνη η Αττική – Οι κίνδυνοι και τα μέτρα προστασίας

Με αφρικανική σκόνη ξύπνησε και σήμερα, Τετάρτη 24/4 η Αττική. Η Ακρόπολη αχνοφαίνεται λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας ενώ το υπουργείο Υγείας ζητά από τα άτομα αυξημένου κινδύνο...

Φόρτωση άρθρων...