Ανθρώπινο χέρι και όχι οι θυελλώδεις άνεμοι ήταν αυτοί που έριξαν από το βάθρο του τον «έκπτωτο άγγελο» στο Παλαιό Φάληρο.
Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλει πως το άγαλμα του "έκπτωτου αγγέλου", ο γνωστός Phylax, δεν έπεσε από τους ανέμους αλλά από ανθρώπινο χέρι.
Η αρχική εντύπωση που υπήρξε ήταν πως το γνωστό κόκκινο γλυπτό έπεσε από τους θυελλώδεις ανέμους που επικρατούν στην Αττική, όπως και αλλού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα 13 ατόμων φορώντας κουκούλες, στις 3:30 τη νύχτα, έδεσε το άγαλμα με σχοινιά από φορτηγό (δεν έφερε πινακίδες) και το τράβηξαν με αποτέλεσμα να το γκρεμίσουν.
Μάλιστα, κατά πληροφορίες, η ομάδα αυτή των 13 ατόμων φέρεται να απείλησε εργαζόμενο σε κατάστημα της περιοχής που τύγχανε να ήταν ανοιχτό εκείνη την ώρα, ότι σε περίπτωση που καλούσε την αστυνομία θα προκαλούσαν φθορές στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν.
Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του γλυπτού Phylax στις 7 Δεκεμβρίου στο Πυλαίο Φάληρο, στο Φλοίσβο, προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις στους κατοίκους.
Εκτυλίχθηκαν αμίμητες σκηνές, με ιερείς και κατοίκους να διοργανώνουν πορείες, λιτανείες και να κάνουν αγιασμούς!
Ο εφημέριος του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσσης, που είχε πρωτοστατήσει σε αυτές τις πορείες και διαμαρτυρίες είχε φθάσει στο σημείο να χαρακτηρίζει το γλυπτό, ένα έργο τέχνης όπως και να έχει, «δαίμονα» και «στρατιώτη του σατανά»! Ο ίδιος είχε ζητήσει την κατεδάφισή του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις