Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Αγωγή Κεραμέως κατά της ΔΟΕ για να κηρυχθεί παράνομη απεργία–αποχή των δασκάλων

Ελλάδα

Κατεπείγουσα αγωγή κατά της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ), κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη απεργία-αποχή που για τους θεσμούς του Ενδοσχολικού Συντονιστή και του Παιδαγωγικού Συμβούλου-Μέντορα.

Η αγωγή θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη, λόγω του επείγοντος.

Το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι οι θεσμοί αυτοί έχουν ρόλο υποστηρικτικό του έργου των εκπαιδευτικών και στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση της διδασκαλίας και του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.

Κατηγορεί τη ΔΟΕ για λογική «ήσσονος προσπάθειας», «οπισθοδρομική στάση» και «άγνοια των διεθνών πρακτικών» και σημειώνει πως τελικά, υπονομεύει τα ίδια τα συμφέροντα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί.

«Ούτε βήμα πίσω» διαμηνύει μέσω ανάρτησής της η κ. Κεραμέως και τονίζει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μια εκπαιδευτικη πολιτική, «που δίνει περισσότερα και καλύτερα εφόδια στους μαθητές, που κάνει καλύτερους τους εκπαιδευτικούς μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πατήρ Αντώνιος: «Δεν έχω ακουμπήσει ποτέ παιδί - Ποιος κρύβεται πίσω από αυτές τις επιθέσεις;»

Απάντηση στις πολλές καταγγελίες που έχουν δει το τελευταίο διάστημα για την «Κιβωτό του Κόσμου» προσπαθεί να δώσει ο πατήρ Αντώνιος. Ο ιδρυτής της Οργάνωσης ισχυρίζεται πως κάπ...

Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Βιτριόλι έριξε η 38χρονη στον πρώην σύζυγό της

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την επίθεση με το καυστικό υγρό στο Ηράκλειο στην Κρήτη. Το δείγμα υγρής ουσίας χρώματος καφέ από το γυάλινο βάζο περιείχε, σύ...

Φόρτωση άρθρων...