Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Άγρια κόντρα στη Βουλή Δένδια-Τσακαλώτου (Video)

Ελλάδα

Άναψαν τα αίματα το μεσημέρι της Μ. Τετάρτης στη Βουλή όταν η συζήτηση στην οποία σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση ζητά την μετατόπιση των χρονικών ορίων της εξεταστικής για την Υγεία ώστε να συμπεριλάβει και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, έφτασε στην οικονομία.

Με αφορμή την τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτήρισε Βατερλό την δεύτερη αξιολόγηση για την κυβέρνηση παραθέτοντας αριθμούς για την κατάσταση στον χώρο της εργασίας, το λόγο πήρε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος αφού είπε ότι «δεν θέλω να αποκαλέσω πολιτικό αρχηγό ψεύτη» στη συνέχεια έκανε λόγο για «ανακρίβειες εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ.

Υποστήριξε ότι τον Μάρτιο η ΕΡΓΑΝΗ κατέγραψε την καλύτερη επίδοση από το 2001 όσον αφορά το ισοζύγιο στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στη συνέχεια επισήμανε την απουσία αναφοράς εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη των εργασιακών λέγοντας ότι εμείς διαπραγματευτήκαμε να επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις και έχουμε πει στους εργαζόμενους ότι όχι μόνο θα αυξηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά θα έχουν και σοβαρούς μισθούς.

«Είστε η νόσος που έχει μπερδέψει τον εαυτό σας με τη θεραπεία» συνέχισε ο υπ. Οικονομικών λέγοντας ότι δεν έχει βάση η θέση ότι τα αντίμετρα θα ληφθούν αν πιάσουμε το στόχο του 3,5%.

«Μόνο στο μυαλό σας δεν είστε λαϊκιστές, ο τρόπος που αντιπολίτευεστε θυμίζει τις χειρότερες εποχές και ήταν αρκετές κακές».

Στον κ. Τσακαλώτο απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας ο οποίος είπε ότι «είστε ψεύτες» κλείνοντας την απάντησή του με ένα καρφί για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών ότι θα ήθελε να βγει για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσονότι λέγοντας ότι «έτσι όπως τα πάτε και η μακαρίτισσα η Γεωργία Βασιλειάδου πολύ σας πέφτει.

«Μετά το άκρως αντιφεμινιστικό σχόλιο μπορούμε να συνεχίσουμε. Σεβόμαστε και τη μακαρίτισσα τη Βασιλειάδου και τη Γιόχανσον» έκλεισε την παρένθεση αυτή ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ψηφοφορία θα τεθεί η πρόταση των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για σύσταση εξεταστικής που θα ερευνήσει την περίοδο 1997 εως και 2014 και η πρόταση της ΚΟ της ΝΔ που ζητά έρευνα για την περίοδο 1996 εως σήμερα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαγνησία: Εξαφάνιση 49χρονου στον Πτελεό -«Είχε χρήματα από κληρονομιά αλλά το έμαθαν και άλλοι…»

Η τοπική κοινωνία στον Πτελεό Αλμυρού, στην Μαγνησία, είναι αναστατωμένη από την περίεργη εξαφάνιση του 49χρονου Γιάννη Καραμπάτση, στις 23 Απριλίου. Η εκπομπή του MEGA, «Φως στ...

Φόρτωση άρθρων...