Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αγρίνιο: Απατεώνες ξεγέλασαν ηλικιωμένους και τους πήραν 125.000 ευρώ

Ελλάδα

Ηλικιωμένους κατάφεραν με το πρόσχημα της διαχείρισης περιουσιακών τους στοιχείων να ξεγελάσουν δύο άτομα στο Αγρίνιο και να τους αποσπάσουν το ποσό των 125 χιλιάδων ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.

Ο ένας από τους δύο δράστες συνελήφθη, ενώ αναζητείται μία ακόμα γυναίκα.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί συνελήφθη σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Για την ίδια υπόθεση, σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί.

Ο δράστης, σύμφωνα με καταγγελία δυο ηλικιωμένων, με τους οποίους διατηρούσε φιλικές σχέσεις, με το πρόσχημα διαχείρισης υποθέσεων τους, (αγοραπωλησίες περιουσιακών στοιχείων, αναλήψεις από τραπεζικούς λογαριασμούς), τους απέσπασε με τη βοήθεια συγγενικού του προσώπου, από τον Ιούλιο του 2018 έως τον Δεκέμβριο του 2021, το χρηματικό ποσό των 125.000 ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τρεις τραπεζικές κάρτες και χειρόγραφες ανυπόγραφες δηλώσεις των ηλικιωμένων, ένα αεροβόλο πιστόλι και δυο φυσίγγια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 51 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο

Ένοχοι κρίθηκαν 51 εκ των 60 κατηγορουμένων, που είχαν συλληφθεί οι περισσότεροι εξ αυτών στη μεγάλη επιχείρηση, που είχε κάνει η Αστυνομία στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστη...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...