Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Αγριογούρουνο «κόβει» βόλτες στο Δαφνί Χαϊδαρίου παρέα με γάτες (βίντεο)

Ελλάδα

Ένα αγριογούρουνο, το οποίο μάλιστα είχε παρέα γάτες που έπαιζαν μαζί του, έκανε την εμφάνιση στη συνοικία του Δαφνιού, στο Χαίδάρι.

Το βίντεο που δημοσίευσε στο facebook η εφημερίδα «Χαϊδάρι Σήμερα» δείχνει το άγριο ζώο να κάνει τη βόλτα του  Τέρμα Νικηφόρου Φωκά (και Κομνηνών) δίπλα στον Άγιο Χριστόφορο.

Πιθανότατα πρόκειται για αρσενικό αγριογούρουνο, καθώς κυκλοφορούσε μόνο του, αντίθετα με τα θηλυκά που ζουν σε ομάδες, μαζί με τα μικρά τους. Οι κάπροι περιφέρονται ψάχνοντας θηλυκές σε οίστρο για να ζευγαρώσουν, πράγμα που ξεκινάει από τις αρχές Σεπτέμβρη.
Το αξιοσημείωτο είναι τρόπος με τον οποίο περιφέρονται γύρω του οι γάτες της γειτονιάς, ενώ το ίδιο είναι απολύτως ήρεμο.

Σε κάθε περίπτωση πάντως ισχύουν οι οδηγίες που έχει δώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω: Να μην επιδιώκουν οι άνθρωποι να πλησιάσουν τα αγριογούρουνα και να μην τα ταΐζουν.
Θυμίζουμε ότι κατά τον περυσινό χειμώνα απομακρύνθηκαν από το Ποικίλο (Κοιλάδα του Δαφνιού, Αφαία, Λίμνη Κουμουνδούρου) περίπου 20 αγριογούρουνα, μετά την παγίδευσή τους σε ειδικά κλουβιά. Μεταφέρθηκαν στην περιοχή του Κιθαιρώνα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αυξημένη η κίνηση στις εθνικές οδούς, επί ποδός η Τροχαία - Γεμάτα τα πλοία, τα αεροπλάνα και τα ΚΤΕΛ

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς αναμένεται να αναχωρήσει και το τελευταίο μεγάλο κύμα από την Αττική προς την περιφέρεια. Τα πλοία από...

Γιατί δεν μπορεί ο ιός της γρίπης των πτηνών να προκαλέσει, προς το παρόν, πανδημία

Οι πανδημίες είναι ένα φυσικό επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που η ανθρωπότητα έχει ζήσει πάρα πολλές φορές, επισημαίνει σε σχετικό του άρθρο, ο αναπληρωτής καθηγητής Υγιεινής και Επιδ...

Φόρτωση άρθρων...