Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Αγρότες: Ενισχύουν τα μπλόκα οι Θεσσαλοί, ζητούν αναστολή της ΚΑΠ

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι περισσότεροι στη Βόρεια Ελλάδα. Πιθανό μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ελλάδα

Διαφορετικές γραμμές ακολουθούν οι συνελεύσεις των αγροτών ανά τη χώρα για το μέλλων των αγροτικών κινητοποιήσεων. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι Θεσσαλοί αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τον αγώνα, ενώ οι περισσότεροι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις.
Εκπρόσωποι των Θεσσαλών αγροτών θα συναντηθούν στις 11 Μαρτίου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα, κινητοποιήσεις μέσα στην πόλη της Καρδίτσας σχεδιάζουν οι Θεσσαλοί αγρότες για τη Δευτέρα, καθώς στις Βρυξέλλες θα διεξάγεται η συζήτηση για τη νέα ΚΑΠ.

Παραμένουν στο μπλόκο του Ε65 οι αγρότες

Αποφασισμένοι όχι μόνο να συνεχίσουν, αλλά και να ενισχύσουν τα μπλόκα τους σε Καρδίτσα και Φάρσαλα εμφανίζονται οι αγρότες, τουλάχιστον για τις επόμενες ημέρες. Αποφάσισαν να παραμείνουν στο μπλόκο του Ε65, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ στο κέντρο της Καρδίτσας.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία Daniel, ζητούν άμεσα την αναστολή της πράσινης ΚΑΠ και την ανασυγκρότηση των πλημμυρισμένων εδαφών τους, ώστε να μη χάσουν την επόμενη καλλιεργήσιμη περίοδο που αρχίζει την άνοιξη.

Τι λένε οι αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας

«Ακόμη κι αν όλοι οι συνάδελφοί μας αποχωρήσουν, είμαστε οι τελευταίοι που θα το κάνουμε», δηλώνουν οι αγρότες από το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας.

Οι αγρότες του Πλατυκάμπου Λάρισας αμέσως μετά την επιστροφή τους από την Αθήνα αποφάσισαν και τις επόμενες κινήσεις μέσα από τη γενική τους συνέλευση.

Πάντως, δεν είναι απίθανο μέσα στο Σαββατοκύριακο να γίνει πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών, για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ σήμερα - Το εορταστικό ωράριο για την Μεγάλη Εβδομάδα

Ανοικτά είναι σήμερα, Κυριακή των Βαΐων, τα εμπορικά καταστήματα καθώς ξεκίνησε από χθες το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων για την περίοδο των εορτών του Πάσχα. ...

Αναχωρεί το πρώτο «κύμα» των εκδρομέων για τις πασχαλινές διακοπές – Η πρόβλεψη του καιρού για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Με γεμάτες βαλίτσες ανά χείρας έχουν ήδη ξεκινήσει να αναχωρούν οι εκδρομείς του Πάσχα. Με χαμόγελα και τις βαλίτσες γεμάτες οι εκδρομείς του Πάσχα εγκαταλείπουν την Αθήνα. Κάπο...

Φόρτωση άρθρων...