Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Αίγινα: Βόμβα στον αγωγό ύδρευσης - Κατέστρεψαν την υποθαλάσσια παροχή νερού για τέταρτη φορά

Ελλάδα
Tags: Αίγινα

Σε δολιοφθορά αποδίδει τη νέα ζημιά στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας η Περιφέρεια Αττικής. Πρόκειται για την τέταρτη φορά που προκαλείται κάτι ανάλογο και μάλιστα τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι χρησιμοποιήθηκε εκρηκτικός μηχανισμός. Το περιστατικό είναι ιδιαίτερα σοβαρό, καθώς οι αγωγοί ύδρευσης περιλαμβάνονται στις κρίσιμες υποδομές του κράτους και η ευαλωτότητά τους θέτει σε κίνδυνο τους 12.000 μόνιμους κατοίκους και τους χιλιάδες επισκέπτες του νησιού.

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη δολιοφθορά στον υποθαλάσσιο αγωγό ύδρευσης της Αίγινας κατέθεσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Ο Περιφερειάρχης κατέθεσε στην Εισαγγελία υποστηρικτικό της μηνυτήριας αναφοράς υλικό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και σχετικές εκθέσεις επιθεώρησης, ώστε να ξεκινήσει με ταχείες διαδικασίες, η διερεύνηση για την τέλεση τυχόν αξιόποινων πράξεων κατά παντός υπευθύνου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την τέταρτη ενέργεια δολιοφθοράς στον συγκεκριμένο αγωγό, ο οποίος συνδέει την Αίγινα με τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της απευθείας υδροδότησης του νησιού από τις 24 Ιανουαρίου.

Το ζήτημα απασχόλησε και το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδαλιάς ενημέρωσε το σώμα για τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών και για τις επικείμενες νομικές ενέργειες της διοίκησης.

«Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι θα παίζουν με την υγεία των πολιτών είναι γελασμένοι. Όλα θα βγουν στο φως», δήλωσε μετά την κατάθεση της αναφοράς ο Περιφερειάρχης Αττικής, τονίζοντας ότι γνωστοποίησε στην Εισαγγελία κάθε διαθέσιμο στοιχείο, ζητώντας προκαταρκτική εξέταση για να αποκαλυφθούν όλοι όσοι εμπλέκονται στο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου - «Η Ιστορία είναι ακόμα δέσμια του κακού»

Με αναφορές στην έξαρση της κοινωνικής βίας, αλλά και στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος έστειλε το μήνυμά του για την Ανάσταση του Κυ...

Φόρτωση άρθρων...