Η ΕΚΤ δεν σκοπεύει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα σύντομα, στο πλαίσιο του προγράμματός της ποσοτικής χαλάρωσης, αναφέρει το CNBC, αλλά τα ελληνικά ομόλογα μπορούν να γίνουν μέρος του ισολογισμού της τράπεζας με διαφορετικούς τρόπους.
"Πραγματικά, δεν σκοπεύουμε να αγοράσουμε ελληνικά ομόλογα ακόμη διότι χρειαζόμαστε περισσότερες διευκρινίσεις για τα μέτρα για το χρέος", δήλωσε αξιωματούχος της ΕΚΤ που μίλησε στο CNBC.
Πρόσθεσε ότι η σαφήνεια αυτή μπορεί να μην έρθει προτού η Ελλάδα ολοκληρώσει το πρόγραμμα διάσωσης το 2018, γεγονός που καθυστερεί την απόφαση της κεντρικής τράπεζας.
Επί του παρόντος, το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ διαρκεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα ελληνικά ομόλογα ενδέχεται να μην καταλήξουν ποτέ στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της ΕΚΤ.
Οι Έλληνες βουλευτές έχουν δηλώσει πολλές φορές ότι εάν συμμετέχει η χώρα στο πρόγραμμα της ΕΚΤ θα βοηθήσει στην επιστροφή της στις αγορές μετά το πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και στο να σημειωθεί πρόοδος στις οικονομικές επιδόσεις της, καθιστώντας τους επενδυτές περισσότερο αισιόδοξους για τις ευκαιρίες στην Ελλάδα.
"Είναι πολύ νωρίς να πούμε", δήλωσε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ σχετικά με το εάν η ΕΚΤ θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα στο πλαίσιο του QE.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις