Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο (Photos)

Ελλάδα

Συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του Πολιτισμού και απλός κόσμος αποχαιρέτησαν το μεσημέρι σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τον σπουδαίο ζωγράφο Αλέκο Φασιανό στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο κοιμητήριο Παπάγου.

Λίγο μετά τις 13:30, έφτασε στην εκκλησία η σορός του σπουδαίου ζωγράφου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής, σε ηλικία 87 ετών. Εμφανώς συγκινημένη η σύζυγός του, Μαρίζα, συνοδευόμενη από τα δύο τους παιδιά Βικτώρια και Νίκο δήλωσε: «Έχουμε λάβει απίστευτη αγάπη, σεβασμό, μια γλυκύτητα και τρυφερότητα από τα μηνύματα του κόσμου και αυτό μας κάνει καλό αυτές τις δύσκολες ώρες».

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφo

Από τους πρώτους που έφτασαν στην εκκλησία ήταν ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδεύομενος από τη σύζυγό του Μαρέβα, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και οι τραγουδιστές Γιώργος Νταλάρας και Μανώλης Μητσιάς.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Τον επικήδειο για τον Αλέκο Φασιανό απηύθυνε ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφo

«Έφυγε από τη ζωή ο συντοπίτης μας Αλέκος Φασιανός, ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη κληρονομιά και μια σπουδαία παρακαταθήκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Ο Αλέκος Φασιανός είχε φιλοτεχνήσει τα λογότυπα του Φεστιβάλ Παπάγου-Χολαργού και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος και ο δήμος Παπάγου-Χολαργού τον είχε τιμήσει με το "Βραβείο Περικλέους" το 2019.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Προς τιμήν του το 2021, η αίθουσα που φιλοξενεί τη Δημοτική Πινακοθήκη Παπάγου-Χολαργού στο Δημαρχιακό Μέγαρο, πήρε το όνομά του, μετά από πρόταση του δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απέτισε φόρο τιμής στον φίλο του Αλέκο Φασιανό, "υποδειγματικό, ζωγράφο φιλόσοφο", με τον οποίο του άρεσε να τρώει αχινούς σε μια παρθένα παραλία της Ελλάδας.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Σε επιστολή στο Γαλλικό Πρακτορείο ο σκηνοθέτης, που θα γιορτάσει τα 90ά γενέθλιά του τον Φεβρουάριο, χαιρετίζει "το μοναδικό και τόσο προσωπικό έργο του ζωγράφου, ο οποίος συχνά αναφερόταν ως ο "Έλληνας Πικάσο" ή ο Ματίς της σύγχρονης εποχής. Οι δυο φίλοι μοιράζονταν μεταξύ άλλων την αγάπη της Γαλλίας, την αγάπη της Ελλάδας και την αγάπη της Κέας, νησιού των Κυκλάδων.

Αλέκος Φασιανός: Η Ελλάδα αποχαιρετά τον σπουδαίο ζωγράφο

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ξάνθη: Πέθανε 46χρονος Ανθυπασπιστής

Θρήνος στον Στρατό Ξηράς, καθώς έφυγε από τη ζωή ένας ΕΜΘ Ανθυπασπιστής, σε ηλικία μόλις 46 ετών. Πρόκειται για ΕΜΘ (Εθελοντές Μακράς Θητείας) Ανθυπασπιστή Πεζικού, ο οποίος βρισκό...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πρωτομαγιά στην Αθήνα λόγω των κινητοποιήσεων - Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Έκτακτα μέτρα της Τροχαίας θα ληφθούν αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου, από τις 09:30’ το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης εξαγγελ...

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες όταν λείπετε για διακοπές - Οι οδηγίες της Αστυνομίας

Οδηγίες στους πολίτες για τη φύλαξη του σπιτιού έχει εκδώσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που το νοικοκυριό λείψει για διακοπές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που κορυφώνονται οι μετακι...

Φόρτωση άρθρων...