Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Στάχτη έγιναν 75.000 στρέμματα (photo)

Μέχρι χθες κάηκαν πάνω από 55.000 στρέμματα ενώ εκτιμάται ότι η καμμένη έκταση θα ξεπεράσει τα 75.000 στρέμματα

Ελλάδα

Πάνω από 55.000 στρέμματα είχε κατακάψει μέχρι χθες η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή Μελίας Έβρου. Καθώς εξελίσσεται η πυρκαγιά εκτιμάται ότι η καμμένη έκταση ίσως είναι ήδη μεγαλύτερη των 75.000 στρεμμάτων.

Η αρχική εκτίμηση των καμένων εκτάσεων στην περιοχή Μελίας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη διενεργήθηκε από την υπηρεσία NOFFi-OBAM του Εθνικού Παρατηρητηρίου Δασικών Πυρκαγιών (ΕπαΔαΠ) δημοσιεύει τον σχετικό χάρτη, με βάση την ανάλυση των πρώτων διαθέσιμων δορυφορικών εικόνων.

Συγκεκριμένα από τη χαρτογράφηση που πραγματοποιήθηκε με δεδομένα Sentinel-2 (2023-08-20), όπου υπάρχουν ενεργές εστίες και καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από καπνούς η καμένη έκταση υπολογίζεται σε 55.724,7 στρέμματα.

Επίσης, σύμφωνα με δεδομένα ενεργών εστιών από τους δορυφόρους VIIRS και MODIS (τελευταία ενημέρωση στις 21/08/2023 και ώρα 03:43 π.μ.), εκτιμάται ότι η καμένη έκταση ανέρχεται πλέον σε 75.089,9 στρέμματα. Ωστόσο, όπως διευκρινίζει η ομάδα του ΕΠαΔαΠ, πιθανώς να υπάρχουν ενδιάμεσες περιοχές που έχουν εκτιμηθεί λανθασμένα ως καμένες λόγω της χαμηλής χωρικής διακριτικής ικανότητας των δορυφόρων.

Θα ακολουθήσει ακριβέστερη εκτίμηση της καμένης έκτασης, μόλις γίνουν διαθέσιμα δορυφορικά δεδομένα χωρίς ενεργές εστίες και δεν καλύπτονται σε μεγάλο μέρος από καπνό ή σύννεφα.

u

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ΣτΕ αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσωρινά για ένα μήνα θα αναστείλει την λειτουργία του λόγω των μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Π...

Εγκληματική οργάνωση έβαζε στο στόχαστρο ηλικιωμένους σε Αττική και Πελοπόννησο - 4 συλλήψεις

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διάπραξη απατών, κλοπών ...

Φόρτωση άρθρων...