Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αλεξανδρούπολη: Το θηριώδες αμερικανικό «USNS Yuma» και το ιταλικό «SEVERINE» στο λιμάνι

Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται από το πρωί της Παρασκευής ακόμη δύο  πλοία, προκειμένου να υλοποιήσουν μεταφορές στρατιωτικού υλικού των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και της Ιταλίας που ανήκουν στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, πρώτο έφτασε το μεταγωγικό «SEVERINE», το οποίο θα παραλάβει στρατιωτικό υλικό των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων που καταφθάνει στο λιμάνι ντης Αλεξανδρούπολης με τρένα από τη Ρουμανία.

Μία ώρα αργότερα, στο λιμάνι έδεσε και το «USNS Yuma» της Στρατιωτικής Διοίκησης Θαλάσσιων Μεταφορών του Αμερικανικού Ναυτικού.

Το θηριώδες μεταγωγικό, έφτασε στην Αλεξανδρούπολη από τη βάση της Σούδας.

Τα πλοία της κλάσης «Spearhead» -κατηγορίας expeditionary fast transport – όπως το Yuma είναι σχεδιασμένα για να μεταφέρουν 600 τόνους στρατιωτικού φορτίου για 1.200 ναυτικά μίλια με μια μέση ταχύτητα 35 κόμβων, ενώ το πλοίο είναι ικανό να ξεφορτώνει το φορτίο του σε εγκαταστάσεις με δυνατότητα roll-on/roll-off, όπως να φορτώνει/ξεφορτώνει ένα Μέσο Αρμα Μάχης της κλάσης Abrams του αμερικανικού στρατού με πλήρες φορτίο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σπέτσες: Θαλαμηγός χτύπησε στoν προβλήτα του λιμανιού, λόγω των ισχυρών ανέμων (Video&Photos)

Ατύχημα με θαλαμηγό σημειώθηκε στις Σπέτσες λόγω των ισχυρών ανέμων. Πολυτελές σκάφος χτύπησε στον προβλήτα του λιμανιού εξαιτίας των πολλών μποφόρ. Από το ατύχημα δεν έχει τραυ...

Φόρτωση άρθρων...