Στη σύλληψη ενός 66χρονου φυγόποινου για το αδίκημα της υπεξαίρεσης προχώρησε η Αστυνομία, το μεσημέρι της Πέμπτης στον Άλιμο.

Σε βάρος του 66χρονου εκκρεμούσε ανεκτέλεστη η απόφαση του Β’ Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για το αδίκημα της υπεξαίρεσης αντικειμένου, ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, με ποινή κάθειρξης έξι ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος, το χρονικό διάστημα 2008-2012, φέρεται να υπεξαιρούσε συστηματικά μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ενός υπέργηρου προσώπου, έχοντας την ιδιότητα του δικαστικού συμπαραστάτη του και την πλήρη διαχείριση της περιουσίας του.

Ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει με αυτό τον τρόπο να υπεξαιρέσει από τον άτυχο ηλικιωμένο το ποσό των 780.000 ευρώ. Ο 66χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη ύστερα από σχετική έρευνα των αστυνομικών του τμήματος αναζητήσεων και μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών. Αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών την Παρασκευή.

Ο εν λόγω άνδρας και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις δικαστικές και αστυνομικές Αρχές για υποθέσεις εκβίασης, υπεξαίρεσης και δωροδοκίας.