Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Άλκης Καμπανός: Στη Θεσσαλονίκη η δίκη για τη στυγερή δολοφονία του

Ελλάδα

Η δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη από χούλιγκανς που δεν τον γνώριζαν προσωπικά, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μάλιστα, η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη έχει ήδη ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι επειδή ο Άλκης Καμπανός υποστήριζε τον Άρη και οι δράστες τον ΠΑΟΚ, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Εννιά μήνες μετά το έγκλημα, οι γονείς και οι φίλοι του, περιμένουν τη δίκη και την παραδειγματική τιμωρία εκείνων που έφτασαν στη δολοφονία.

Η δίκη των κατηγορουμένων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού θα διεξαχθεί τελικά στη Θεσσαλονίκη.

Οι 12 νεαροί που παραπέμφθηκαν να δικαστούν με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη δολοφονία του -19χρονου τότε- Άλκη την 1η Φεβρουαρίου του 2022 στη Χαριλάου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έθεσε στο αρχείο το αίτημα της οικογένειας να γίνει η δίκη στην Αθήνα για λόγους ασφαλείας.

Είχε προηγηθεί η αρνητική εισήγηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Άγγελου Καμηλάρη, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει ζήτημα που να μην μπορεί να αντιμετωπιστεί στα μικτά ορκωτά δικαστήρια της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να οριστεί και η δικάσιμος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Επεισοδιακή καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη – Έπεσε πάνω σε περιπολικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Επεισοδιακά εξελίχθηκε καταδίωξη αυτοκινήτου που οδηγούσε 46χρονος στη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθειά του να διαφύγει δεν δίστασε να πέσει πάνω σε περιπολικό της Αστυνομίας, χωρίς πά...

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για την επίθεση στον Βασίλη Γραμμένο

Κακουργηματική ποινική δίωξη για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ) άσκησε η εισαγγελία σε βάρος του Κωνσταντίνου Φλώρου για την επίθεση σε ...

Φόρτωση άρθρων...