Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Θεμιστοκλέους: Άλλα 40.000 ραντεβού εμβολιασμού ανοίγουν για τα παιδιά τη Δευτέρα

Ακόμη 40.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5 έως 11 ετών θα ανοίξουν τη Δευτέρα. Αυτό έκανε γνωστό ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Παράλληλα, αποκάλυψε πως θα δημιουργηθεί mega εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά στο Nοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, καθώς υπάρχει σχετική συμφωνία με το υπουργείο Υγείας.

Για το άνοιγμα των σχολείων ο Μάριος Θεμιστοκλέους είπε πως «θα γίνουν πάρα πολλά τεστ πριν πάνε σχολείο. Περιμένουμε ότι θα αυξηθούν τα κρούσματα, λόγω των πολλών τεστ που θα γίνουν. Είναι δεδομένο ότι θα πιεστεί κάποια στιγμή το Σύστημα Υγείας».

Σε ερώτηση αν θα γίνει τρίτη δόση για τους κάτω των 18 ετών σημείωσε πως αυτό θα γίνει μόνο για όσους ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες με νοσήματα και δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό.

Για την πορεία του προγράμματος εμβολιασμού, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Open TV είπε: «Πάμε πολύ καλά, τον Δεκέμβριο έγιναν 3,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί και στον ίδιο ρυθμό κινείται και ο Ιανουάριος. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση άλλες χώρες ακολούθησαν τις δικές μας αποφάσεις, όπως το τρίμηνο στο μεσοδιάστημα με την ενισχυτική δόση. Στους άνω των 60, το 90% έχει κάνει την αναμνηστική δόση».

«Στους άνω των 60 πιάνουμε το στόχο. Έχουν κλειστεί πάνω από 200.000 ραντεβού», ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους και πρόσθεσε πως εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και για τους άνω των 50 ετών.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Οδηγός ξεκίνησε το ταξί του πριν κατέβει 80χρονη και την εγκατέλειψε τραυματισμένη

Μία 80χρονη τραυματίστηκε στη Θεσσαλονίκη όταν οδηγός ξεκίνησε το ταξί πριν προλάβει η γυναίκα να κατέβει. Η Aστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του 58χρονου οδηγού ταξί, έπειτα από το...

Φόρτωση άρθρων...