Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Αλλάζει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με πτώση της θερμοκρασίας

Ελλάδα

Πτώση της θερμοκρασίας έρχεται το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους που μιλούν για άφιξη του χειμώνα. 

«Θα "μυρίσει" περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες», έγραψε στην πρόγνωσή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα «κρύο Σαββατοκύριακο», χωρίς όμως έντονα φαινόμενα. 

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος έγραψε τα εξής: «Θα "μυρίσει" περισσότερο χειμώνας τις επόμενες ημέρες. Βίντεο με την εξέλιξη του καιρού έως και τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού για τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες κυρίως στο νοτιο και νοτιοανατολικό Αιγαίο, τους ενισχυμένους βοριάδες από την Παρασκευή, τα χιόνια στα ορεινά (τοπικά και σε ημιορεινά) και την πτώση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 10-14°C ως μέγιστες τιμές στα πεδινά ηπειρωτικά».

Η πρόγνωση Κολυδά 

 

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι ενισχυμένοι βοριάδες θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες ημέρες  στη χώρα μας, σύμφωνα με τον διεθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θοδωρή Κολυδά.
Όπως υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, Παρασκευή και Σάββατο η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κατά 5°C περίπου, ενώ ενισχυμένοι θα είναι οι βοριάδες στα 6 με 7 μποφόρ από την Παρασκευή. Παράλληλα, λίγα χιόνια αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς θα κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα -Τι δείχνουν τα τελευταία δεδομένα της ΕΜΥ, πρόγνωση ανά περιοχή

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 23...

Φόρτωση άρθρων...