Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Συναγερμός στην Αμαλιάδα: Νοσηλεύεται 42χρονη με μηνιγγίτιδα

Ελλάδα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι υγειονομικές Αρχές στην Αμαλιάδα, έπειτα από τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας.

Πρόκειται για μία 42χρονη γυναίκα, η οποία νοσηλεύεται στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει το patrisnews.com.

Η 42χρονη αναμένεται να διακομισθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Πάτρας, όπως αναφέρεται.

Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών μεταφέρεται η 42χρονη γυναίκα από την περιοχή της Ήλιδας, η οποία διαγνώστηκε με μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, η 42χρονη από την Ινδία, που ζει τα τελευταία χρόνια στην Ηλεία και εργάζεται σε μεγάλη επιχείρηση, αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία με πόνους στην κοιλιά και υψηλό πυρετό και πήγε χθες βράδυ στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου και της έγιναν μια σειρά από εξετάσεις, και σήμερα το πρωί πήρε εξιτήριο.

Λίγη ώρα αργότερα η 42χρονη πήγε ξανά στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό, εκεί οι γιατροί της έκαναν έναν δεύτερο γύρο εξετάσεων, κι έτσι διαπιστώθηκε πως πάσχει από μικροβιακή μηνιγγίτιδα.

Η 42χρονη διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Ανδρέας Παπανδρέου» του Πύργου και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της, οι γιατροί έκριναν πως πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.

Η ανακοίνωση της Π.Ε. Ηλείας:

Άμεσα ανακλαστικά επέδειξε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μετά τον εντοπισμό κρούσματος μηνιγγίτιδας σε μια γυναίκα, την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, σε συσκευαστήριο στο Χάβαρι.

Ειδικότερα, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκου Κοροβέση και σε συνεννόηση με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Ηλείας, Ασημίνα Χαλικιά και η Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας, Ακριβή Ζάρα μετέβησαν άμεσα στο συγκεκριμένο συσκευαστήριο.

Εκεί, ενημέρωσαν το προσωπικό και παράλληλα έδωσαν οδηγίες και φάρμακα για χημειοπροφύλαξη, στις επαφές του κρούσματος, προκειμένου να προφυλαχθούν και να μην μεταδώσουν τον ιό σε περίπτωση που έχουν νοσήσει.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τραγωδία στη Μανωλάδα: Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό 56χρονο δικυκλιστή - Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Τροχαίο δυστύχημα με ένα νεκρό συνέβη νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στη Μανωλάδα στην θέση «Παλαιοσταφίδα». Σύμφωνα με το patrisnews, υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το δυ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη: Απόπειρα εμπρησμού με drone σε επιχείρηση στις Μαργαρίτες Ρεθύμνου

Μια απίστευτη απόπειρα εμπρησμού σε επιχείρηση ζωοτροφών στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο ερευνούν οι αρχές. Ακόμα πιο απίστευτο είναι ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός «π...

Φόρτωση άρθρων...