Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

ΑμΕΑ καταγγέλλει ντροπιαστική συμπεριφορά οδηγού λεωφορείου -«Αφού δεν μπορείς γιατί βγαίνεις;» (Βίντεο)

Ελλάδα

Μισαναπηρική συμπεριφορά στις δημόσιες συγκοινωνίες δέχτηκε από οδηγό του ΟΑΣΑ πολίτης με αναπηρία, με τον τελευταίο να δημοσιοποιεί το σχετικό οπτικοακουστικό υλικό στον λογαριασμό του στο TikTok. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, το λεωφορείο σταματά, αλλά η ειδική ράμπα προσβασιμότητας δεν κατέβηκε ποτέ. Τότε ο οδηγός λέει στον επιβάτη «δεν έχεις βοηθό ρε;».

Όταν το άτομο με αναπηρία απαντά ότι δεν έχει βοηθό, ο οδηγός αποκρίνεται, «γιατί πας έξω;».
 
Τον βοηθάει τότε να επιβιβαστεί και ξεκινά δεύτερος γύρος μισαναπηρικών προσβολών, όπως «ρε συ το κράτος σου πληρώνει βοηθό. Όλα στην τσέπη…».

@kapten_amearika Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου; (no pun intended) #oasa #anapiria #amea @kyriakosmitsotakis_ ♬ original sound - Κάπτεν ΑμεΆρικα

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ για το συμβάν

«Οι διοικήσεις των ΟΑΣΑ και ΟΣΥ λαμβάνοντας γνώση για περιστατικό απρεπούς και καταδικαστέας συμπεριφοράς οδηγού σε επιβάτη με αναπηρικό αμαξίδιο, έδωσαν εντολή για τις προβλεπόμενες ενέργειες σχετικά με τον πειθαρχικό έλεγχο του εμπλεκόμενου οδηγού.

»Ενεργοποιήθηκαν ήδη οι διαδικασίες για τον εντοπισμό του εν λόγω υπαλλήλου, προκειμένου να κληθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. 

»Προσβλητικές συμπεριφορές όπως αυτή, όχι μόνο δεν συνάδουν με τις αρχές του ομίλου Αστικών Συγκοινωνιών(η ΟΣΥ διαθέτει μόνιμη Υπηρεσία εξυπηρέτησης πολιτών με αναπηρία, ενώ αναπτύσσει συγκεκριμένο σχέδιο εξυπηρέτησης όλων των επιβατών που έχουν κινητικά προβλήματα), αλλά είναι καταδικαστέες και θα έχουν τις προβλεπόμενες κυρώσεις.» 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ρομπότ Σοφία έκλεψε τις εντυπώσεις στο Ηράκλειο - Δέχτηκε... προξενιά και αποθέωσε την Κρητική κουζίνα

Τις εντυπώσεις και στο Ηράκλειο, όπου βρέθηκε για την 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, έκλεψε το ρομπότ Σοφία. Από την πρώτη στιγμή της άφιξής της στο Κλειστό Γυμναστήριο στα Δύο Αοράκ...

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (28/4) ανοιχτά του Ηρακλείου Κρήτης. Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού ...

Φόρτωση άρθρων...