Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Αναδρομικά 52 μηνών σε χιλιάδες συνταξιούχους - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ελλάδα

Αναδρομικά έως και 52 μηνών θα λάβουν χιλιάδες συνταξιούχοι έπειτα από την ολοκλήρωση του επανυπολογισμού των συντάξεών τους, τον Απρίλιο. Οι 20.000 συνταξιούχοι θα λάβουν την Άνοιξη αυξήσεις αποδοχών αναλόγως των ετών ασφάλισης και του ύψους της σύνταξης τους.

Αυτό αφορά τέσσερις μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων πριν και μετά το νόμο Κατρούγκαλου και Βρούτση σύμφωνα με «Τα Νέα».

Οι αυξήσεις

Οι διαδικασίες επαναυπολογισμού κινούνται ταχύτερα μετά από την εφαρμογή διόρθωσης των εννέα πιο συνηθισμένων περιπτώσεων λάθους. Όσοι μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία κερδίζουν την αύξηση που αντιστοιχεί στα επιπλέον των 30 έτη ασφάλισης, την διόρθωση του λάθους στον επιπλέον χρόνο ασφάλισης και την αύξηση στην κανονική σύνταξη του 7,73% πέρυσι και 3,1% από τον νόμος Βρούτση.

Οι δικαιούχοι:

Όσους συνταξιοδοτήθηκαν με λιγότερα από 30 έτη ασφάλισης - συνταξιούχους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου με πάνω από 30 έτη ασφάλισης, χωρίς εφαρμογή των ποσοστών αναπλήρωσης τόσο του νόμου Κατρούγκαλου όσο και του νόμου Βρούτση γι' αυτή την κατηγορία ασφαλισμένων.

Συνταξιούχους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου, από 13/9/2019, με 30 έτη ασφάλισης και άνω, των οποίων η σύνταξη δεν έχει επανυπολιγιστεί.

Συντάξεις γήρατος, χηρείας, συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση πριν και μετά τον νόμου Κατρούγκαλου.

Για τις 17 Απριλίου ορίστηκε η δικάσιμος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για να εξετάσει το παραπεμπτικό ερώτημα του Β' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου που αφορά τα δώρα και το επίδομα αδείας των συνταξιούχων για την περίοδο 2013-2018.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Ο θερμότερος Απρίλιος σε Θεσσαλία, Πελοπόννησο και Αιγαίο τα τελευταία 15 χρόνια

Ο θερμότερος Απρίλιος των τελευταίων 15 ετών ήταν ο φετινός για Θεσσαλία, Πελοπόννησο και νησιά του Αιγαίου, ενώ στην Κρήτη η θερμοκρασία ανέβηκε έως και 12 βαθμούς παραπάνω από τα...

Καιρός: Συννεφιασμένη η Μεγάλη Τετάρτη – Η πρόγνωση για την Ανάσταση και την Κυριακή του Πάσχα

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Σύμφωνα με την τελευταία πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ, νεφώσεις παροδικά αυξημένες έως και τις απογευματινές...

Φόρτωση άρθρων...